Знамениту картину Моне "відтворять" із сміття

24 червня мистецька платформа YAP покаже еко-перформанс із паперового сміття — колаж-алюзію на картину Моне. Мета перформансу — привернути увагу до проблеми утилізації сміття.

Еко-перформанс художниць Ірини Вале і Тати Корнєєвой "Ще один шанс" відбудеться під час фестивалю "Вулична Їжа". Протягом фестивалю люди складатимуть сміття в спеціальний контейнер. Коли він наповниться, перформерки створять колаж-алюзію на картину Клода Моне «Дама з парасолькою».



Перформанс покликаний привернути увагу до проблеми споживання та утилізації, а також оживити непотрібні речі, з яких можна зробити об’єкт мистецтва. Після створення колажу, робота буде знищена подібно до того, як на Сході монахи стирають мандали з піску. Пісок – універсальний матеріал, який використовується багато разів. Всі матеріали, котрі будуть використані під час перформансу будуть відправлені на утилізацію та отримають шанс на нове життя.

Сміття та речі, які ми викидаємо дають нам можливість досліджувати культуру. В одних країнах сміттям може бути техніка, яка ще працює, в інших – пластикові відходи або ж відходи від продуктів харчування. На сьогоднішній день в Україні є актуальною проблема утилізації, в тому числі утилізації паперових відходів. Та чи може простий папірець, флаєр, буклет прожити інше життя? Чи може сміття бути лише симулякром, копією без оригіналу, про яку писав Жан Бодрійяр? 

Перформанс проводиться в рамках фестивалю, тому необхідно мати вхідний квиток. Детальне розташування стенду перформансу буде повідомлене пізніше.

24 червня, арт-завод "Платформа"
17.00‒19.00

23.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *