Знаменитий "прапор Чорновола" можна буде побачити у Музеї новин

Прапор із ще сотнею експонатів буде представлений у Музеї новин, який відкриється в «Мистецькому Арсеналі» 2 березня. Проект, присвячений 20-річчю ТСН, розповість про виробництво новин, телевізійну кухню та історію головних подій незалежної України.

Крім того, відвідувачі музею зможуть побачити «серце» літака-рекордсмена Ан-225 «Мрія» — елемент одного з двигунів вагою понад 5 тонн. Транспортування і монтаж цього об’єкта стали можливими завдяки спеціальній транспортувальній капсулі, до якої його помістять за допомогою крану, і в такому вигляді відправлять у «Мистецький Арсенал».

«Ми пишаємося тим, що зібрали під одним дахом експонати, які раніше ніде і ніколи не можна було побачити разом, —  говорить директор інформаційного мовлення «1+1 медіа» Сергій Попов. — Двигун літака «Мрія», нагородні статуетки Руслани і Джамали, олімпійські медалі Лілії Подкопаєвої, чемпіонський пояс Віталія Кличка, космічна їжа і «Кобзар», який побував у космосі з Леонідом Каденюком, транспаранти 1991 і 2004 років, каски — свідки трьох революцій і багато іншого. Ми також хочемо показати українцям, як створюються новини, тому готуємо інтерактивні зони, в яких кожен зможе спробувати себе в ролі ведучого і репортера: начитати погоду і новини, опинитися в студії ТСН або на трибуні Верховної Ради».

Окрім артефактів та інтерактивів, глядачів чекають історії героїв новин, тести на знання новин і вміння відрізняти правду від вигадки, секрети журналістів і голосування за 10 найважливіших новин в історії незалежної України.

22.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *