Знамениті полотна Модільяні з Палаццо Дукале опинилися в центрі скандалу

Колекцію картин італійського художника Амедео Модільяні з минулорічної виставки у Генуї, що оцінювали у десятки мільйонів фунтів, визнали підробками.

Навіть більше – картини, що виставлялися у Палаццо Дукале в Генуї є лише "вершечком айсберга", тому що роботи Модільяні копіюють чи не найбільше у світі.

Першим сумніви в автентичності показаних у Палаццо Дукале робіт висловився мистецтвознавец із Тоскани Карло Пепі. У липні 2017 року виставку закрили, а роботи віддали на дослідження. Минули місяці, перш ніж експерти змогли заявити, що картини – вдало виконані репродукції.

 

Із 21 показаного полотна лише одна виявилася дійсно авторства Модільяні й отримала посвідчення автентичності. "Нарешті про це можна відкрито заявити", – сказав Пепі, який припускає, що підробки було створено у 1980-х роках.

Дотепер невідома точна кількість полотен Модільяні, оскільки він мав звичку міняти свої замальовки на обіди та випивку у паризьких ресторанах. За приблизними підрахунками йому належить 350 нині відомих робіт.

19.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *