Впливовій нью-йоркській галеристці Мері Бун загрожує в’язниця

Прокуратора Манхеттена відкрила кримінальне провадження через не сплату податків та надання неправдивої інформації щодо нью-йоркської галеристки та арт-дилерки Мері Бун, яка є однією з найвпливовіших арт-менеджерів США.

За словами представників прокуратури США, Мері Бун визнала свою вину, що протягом останніх десяти років подавала не вірні дані про свої витрати та доходи, тим самим не сплатила державі кругленьку суму. Зокрема, прокурори заявляють, що вона шахрайським методом у 2011 році повідомила, що її бізнес зазнав збитків у розмірі $ 53 тисячі, коли насправді галерея отримала прибуток приблизно $ 3,7 млн. Також її звинувачують, що вона прикривалася галереєю, скриваючи свої власні видатки. Наприклад, проводила ремонтні роботи у своїх апартаментах на сотні тисяч доларів, зазначаючи їх перед фінансовими органами, що начебто це було потрачено для галереї, що за американськими законами дозволяло їй компенсувати певну суму у сплаті податків.

Після того як у судовому порядку буде доведена її вина Мері Бун повинна заплатити щонайменше $3 млн штрафу, а також її загрожує за місцевими законами покарання у вигляді трьох років тюремного ув’язнення. Вирок буде їй винесений у січні 2019 року.

66-річна Мері Бун 66 керує двома галереями в Нью-Йорку. Вона зіграла важливу роль у створенні кар’єри ряду художників, в тому числі зірок 1980-х років, такий як Росс Блекнер, Еріка Фішлі, Девіда Сальла, Джуліана Шнабеля та Жан-Мішеля Баскії. Бун заробила репутацію завдяки своїй творчій натурі, невпинно працюючи над собою і своїми художниками. Тодішня нова зірка, художник Жан-Мішель Баскія, приєднався до галереї незадовго до тріумфальної своєї персональної виставки в 1984 році, проте після другого показу він покинув галерею.

06.09.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *