Voloshyn Gallery стала учасником арт-шоу Scope Miami Beach

Voloshyn Gallery  вдруге бере участь у арт-шоу Scope Miami Beach, що проходитиме у рамках тижня мистецтв у Маямі, США, і представляє роботи п'яти художників – Влади Ралко, Михайла Деяка, Ігора Гусєва, Анастасії Подерв'янської та Володимира Когута.

Уперше на Scope Art Show ми демонструємо роботи Влади Ралко – найвідомішої експресіоністки сучасної України. Представлена на стенді галереї серія графічних робіт була створена у 2015 році. Художниця пише про неї так: "Тіло, травмоване модою. Або візьмемо ширше – тіло, травмоване культурою. (Коли культуру імітувати, як творіння доктора Франкенштейна, то вона може просто розчавити, або випатрати з жорстокістю маніяка). Але за приклад я, все ж таки, взяла моду, яка із запаморочливим прискоренням відтворює сама себе. Тіло для моди більш нецікаве – вона зачарована сама собою та конає, як Нарцис.

волошин ралко

Якщо раніше в різні часи примхливі конструкції одягу щось додавали до тіла (дарували тілу нових об’ємів та форм) або наново відкривали тіло, то зараз одяг вирішує долю тіла не разом із тілом, але з іншим одягом. Тілу ж віддана роль мертвої ляльки, яку час від часу тюнінгують на вимогу моди, але насправді виключно від нудьги.

Тіло, навантажене мертвим культурним спадком, не витримує і починає перетворюватися на одяг або взагалі втікати. Але нестача "головного героя", здається, не дуже хвилює симульовану культуру, яка запаморочливо відтворюється в "нових колекціях"".

Також на стенді галереї представлені три твори Михайла Деяка із серій Space та Genesis. Space являє собою цикл мінімалістичних пейзажів із стриманою композицією та складними кольоровими рішенням. Провідною рисою робіт із серії Space є те, що художник створює ці картини на склі. І ця техніка обрана Деяком не випадково, адже його дитинство пройшло на Закарпатті, де споконвіку місцевість вражала самобутністю і величезною кількістю рідкісних художніх технік, таких як іконографія на склі. Вочевидь це відбилося у підсвідомості автора, звідси тяга до подібних експериментів.

волошин деяк

Окрім пейзажів на склі на нашому стенді представлений барельєф "Iron Water " з серії  Genesis, яка виникла коли широка, динамічна і відкрита живописна техніка Деяка трансформувалась у новий пластичний стиль: з'явилася серія експресивних композицій із металу, що виражають собою асоціації з певними предметами чи явищами. Барельєф "Iron Water " зображує товщі води, що немов застигли на секунду. Насичений сірий колір додає глибини цій композиції, металеві хвилі постають перед глядачами часом бурхливі, часом спокійніші, адже як тільки-но змінюється джерело світла, змінюється і рельєф "води".

У рамках підтримки молодих художників Voloshyn Gallery представляє роботи Володимира Когута.  Його"Архаїчна сім'я" – це серія образів-замальовок, які потім складаються у велику композицію.  Своє ставлення до творчості він окреслює так: "Мене надихає рух, можливість пізнання образів із оповідань різних людей. Я стараюся зразу зафіксувати цікаву ситуацію "на місці", не залежно від того, які матеріали є під рукою: кулькова ручка, фломастер – усі інструменти підійдуть. Тому не рідко у моїх роботах можна зустріти суміш технік".

волошинкогут

Мова Когута перегукується із художніми висловлюваннями Жана-Мішеля Баскії, але це не з прагнення наслідувати, а скоріш бажання досягти абсолюту в примітивізмі, адже дитячі малюнки мешканців усього світу перегукуються між собою, а більшість символів з дитячої творчості є універсальними і зрозумілими всім, не залежно від того, на якому континенті мешкають автори.

 

 

01.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *