Влада ухвалила закон про держпідтримку кіно

Верховна Рада підтримала законопроект про державну підтримку кінематографії в Україні з правками президента Петра Порошенка

За відповідний документ 3081-дП проголосувало 270 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Ініціаторами закону є Микола Княжицький ("Народний фронт"), Ірина Подоляк ("Самопоміч"), Віктор Єленський ("Народний фронт"), Марія Матіос (БПП), Сергій Тарута (позафракційний).

Зазначимо, раніше депутати комiтету Ради з питань культури i духовностi прийняли правки президента Петра Порошенка до законопроекту "Про державну пiдтримку кiнематографiї України". 

Змiни та пропозицiї, якi глава держави подав на розгляд комiтету, стосувалися фiнансового врегулювання сфери кiно. Члени комiтету одноголосно погодились з усiма зауваженнями президента.

Зокрема, в оновленому тексті законопроекту йдеться, що державна підтримка кінематографії здійснюється за рахунок коштів Бюджетного кодексу України, закону про Державний бюджет України на відповідний рік та інших законодавчих актів. Управління коштами, отриманими для цілей державної підтримки кінематографії, здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Джерелами формування коштів державної підтримки кінематографії є кошти, отримані від Українського культурного фонду, що виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвиткові України; кошти Державного бюджету України, передбачені у законі про Державний бюджет України на відповідний рік.

"Ми вдячні президенту за увагу до цього закону і за те, що він зміг подати правки і знайти спільну мову із представниками Верховної Ради і індустрії", - зазначив один з авторів закону Микола Княжицький.

23.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *