Відомий скульптор Джефф Кунс опиниться за ґратами

Мультимільйонер Стівен Тананбаум подав до Нью-Йоркського Верховного суду позов, у якому звинувачує відомо скульптора Джеффа Кунса та галериста Ларрі Гагосяна у шахрайстві. Відомо, що колекціонер ще кілька років тому заплатив понад 13 млн доларів за три скульптури, але до сих пір не отримав ні готові твори, ні навіть доказ того, що вони створюються.



Адвокат колекціонера склав цікаву позовну заяву, у якому цитує «Гамлета» Шекспіра і називає співробітників галереї Гагосяна «дармоїдами». Він стверджує, що Кунс і галерея порушили контракт, неодноразово змінюючи строки доставки трьох скульптур. За договором скульптор повинен надіслати колекціонеру інсталяції - «Венера з повітряних куль», «Ерос» і «Діана», які виконані зі сталі. Юриста не задовольняє пояснення, що затримка відбувається через технічні причини. Передбачувані дати завершення замовлення він назвав «фікцією з самого початку».

Нагадаємо, що Кунс і Гагосян володіють розкішними будинками в Верхньому Іст-Сайді на Манхеттені. У число їх клієнтів входять мільярдери, а скульптура «Собака з повітряних кульок» в 2013 році була продана за рекордні 58 млн доларів на аукціоні Christie's. Щорічний дохід від продажів в шістнадцяти галереях Гагосяна складає один мільярд доларів.

23.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *