В Україні представлять прем'єру найпопулярнішої опери Джакомо Пуччіні

Прем’єра (перший показ) однієї з найбільш популярних, найкрасивіших і найбільш драматичних опер видатного мелодиста Джакомо Пуччіні на сцені Національної опери України відбулась 31 березня 2017 року. А 7 липня відбудеться 6-й показ цієї вистави, останній в цьому сезоні.

За основу лібрето для своєї опери «Тоска» Дж. Пуччіні вибрав однойменну п'єсу В. Сарду. Сюжет «Тоски» потрапив до рук Пуччіні після завершення ним опер «Манон Леско» і «Богема», які йшли з колосальним успіхом.  Твердження інших композиторів про те, що сюжет «Тоски» не придатний для опери не зупинило Пуччіні. На прем'єру «Тоски» з'явилася вся знать, навіть королева, а також і не сановні шанувальники композитора. Не обійшлося й без помилкової тривоги в залі, але, врешті-решт, опера пішла, викликавши захоплення публіки.

Ідея нової постановки італійського класика на столичній сцені належить режисерові-постановнику Анатолію Солов'яненку, який залучив до співпраці професіоналів вищого рівня: диригента-постановника Миколу Дядюру, якого відрізняє дбайливе ставлення до музичного матеріалу, хормейстера-постановника – Богдана Пліша, та художника-постановника Марію Левитську, відому своїми оригінальними концепціями, гармонійно вписаними в класичну основу.

Режисер-постановник, Анатолій Солов'яненко зауважив, що постановний склад опери намагався втілити характери та мотивації героїв, які закладені Пуччіні та Сарду, зробити їх близькими й зрозумілими для сучасного глядача. Це постановка про кохання, пристрасті та віру ліричних героїв, які гинуть в атмосфері цинізму та жорстокості, які їх оточують.

Головні партії виконують: Вікторія Ченська (Флорія Тоска), Андрій Романенко (Маріо Каварадоссі), Михайло Кірішев (Барон Скарпіа), Сергій Ковнір (Чезаре Анджелотті), Олександр Бойко (Ризничий), та ін.

У виставі також бере участь хор хлопчиків Муніципальної академічної хорової капели імені Л. Ревуцького. Художній керівник – Аїда Зайцева.

 

22.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *