В Індії археологи знайшли петрогліфи, які створені невідомою цивілізацією

Археологи виявили в індійському штаті Махараштра наскальні зображення віком 10 тисяч років, створені представниками невідомої науці цивілізації, повідомляє ArtsLooker.

Петрогліфи були знайдені на схилах пагорбів в західній частині Махараштри. Дослідники пройшли тисячі кілометрів, опитуючи місцевих жителів. Зображення були приховані під товстим шаром грунту, тому тривалий час залишалися непоміченими.

_103477398_29katalshilp

Однак деякі з них виявилися відомі жителям, оскільки ці місця вважаються святими, до них приходять паломники. Петрогліфи були знайдені в околицях 52 сіл, але жителі лише п’яти з них знали про існування цих об’єктів.

_103477396_26katalshilp

Попередній аналіз показав, що вік зображень сягає не менше 10 тисяч років. Більшість петрогліфів виконано на скелястих плоских схилах. Експертів вразило розмаїття тем. Стародавні автори зобразили тварин, птахів, людей і геометричні фігури.

Імовірно, петрогліфи створило доісторичне співтовариство мисливців і збирачів, які не були знайомі з сільським господарством. Вчені відзначають схожість виявлених малюнків із зображеннями, знайденими в інших частинах світу. Вони не виключать, що індійські петрогліфи можуть виявитися найдавнішими в своєму роді на планеті.

17.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *