Українська кінострічка "очолила" Каннський фестиваль

Спільна робота французького, ісландського та українського кінематографів під назвою «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінгсона потрапила до конкурсної програми "Тиждень критики" 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Триллер є вже другою стрічкою талановитого ісландського режисера. Його перша робота "Про коней і людей" отримала більше двадцяти нагород по всьому світу.

У фільмі "Жінка на війні" зачіпається болюча проблема деградації навколишнього середовища, яка передається через боротьбу жінки. Вона на противагу всьому суспільству, вирішує взяти на себе місію захисту природи і збереження височин Ісландії. У сюжеті стрічки йдеться про диригентку хору Халле, яка веде подвійне життя пристрасної активістки. Взявши собі псевдонім Горянка, жінка самостійно таємно веде війну з місцевою алюмінієвою промисловістю. Спочатку вона починає з дрібного вандалізму, але згодом її дії зростають до промислового саботажу. Але коли Халле розробляє найбільшу операцію, то отримує лист, в якому йдеться про те, що її заявку на усиновлення схвалено, і маленька дівчинка чекає її в Україні.

Фільм створено міжнародною командою за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Серед представників української команди: виконавчий продюсер фільму - Маріанна Новикова, другий режисер Василь Білоусов, відеоінженер Ігор Косенко, костюмер - Марія Керо, художник-декоратор - Люся Малишка. Частина робіт з комп'ютерної графіки виконувалася в Україні пост-продакшен студією Ракета Фільм. Головну роль в кіно грає відома ісландська актриса Халлдор Гейхадсдоттір. Серед українських акторів - Олена Лавренюк і Маргарита Хільська. Зйомки тривали 8 тижнів, вони охопили різні локації в Ісландії і України.

18.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *