Українець Олександр Кудрявченко отримає грант на створення своїх картин в Іспанії

Український художник став володарем гранту іспанського Фонду Валпараісо, що підтримує мистецтво в усьому світі

Український художник Олександр Кудрявченко отримає грант іспанського Фонду Валпараісо, щоб створити нову серію картин в арт-резиденції в іспанському місті Алмерія. Куратори фонду вибрали проект Олександра серед багатьох інших, щоб надати усі можливості для його створення у травні 2018 року.

Фундація Валпараісо в Іспанії у середземному містечку Мохакар підтримує художні проекти та митців з усього світу, представляючи декілька грантів на рік. Знаходиться резиденція у старовинній маслобойній фермі. Її засновники Пол та Беатріс Беккети.

Завдяки цій підтримці стане можливим продовження проекту «Океан». Ось, що говорить художник про свій проект:

«Вдивляючись в середовище проживання під водою, вивчаючи організацію світу настільки непередбачуваного, де реальність може перевершити навіть найвитонченішу нашу фантазію, стає зрозуміло, що для пізнання цього людині необхідні інші швидкості, реакції і ступені.

Це світ, який ми знаємо і не відаємо водночас. Знаємо, адже кожна частинка найдивніших форм має відображення в нас самих. І звичайно, ми безумовно маємо доступ до найфантастичнішої інформації.
На що тільки не здатна наша уява! Але навіть найсміливіші сплески її вже давно втілені в глибині океану.

 Нас оточує безліч світів. Ми являємо собою один з тих світів та безперестану стикаємося один з одним. Стикаємось із Всесвітом, подібним собі і часом навіть не помічаємо як він цілком обволікає і поглинає нас, при цьому не змінюючи наш внутрішній світ, його структуру, але безумовно маючи на нього вплив, залишаючи свій слід на його внутрішньому і зовнішньому вигляді. Так я відчуваю зустріч, зіткнення з кожним з Вас - людиною, Океаном, всесвітом, що є для мене суть Єдине.»
Кудрявченко Олександр

Під час резиденції було проведено декілька майстеркласів та виставка.

Про художника:

Олександр Кудрявченко - київський художник-монументаліст, член Спілки художників України, автор понад  100 монументальних проектів в Україні та за кордоном, Преміант Осіннього Салону в Парижі з роботою «Червоне» (Премія в галузі живопису “Amis du Salon D’auисівtomne” на виставці PARIS SALON D'AUTOMNE 2002, Париж, Франція), учасник виставок та арт-резиденцій по усьому світу.

20.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *