Українець Юрій Мусатов став членом Міжнародної Академії Кераміки

Відомий в Україні молодий скульптор Юрій Мусатов став першим українським майстром, який став членом Міжнародної Академії Кераміки. Юрій відомий своїми перемогами на міжнародних конкурсах, участю у популярних виставах та бієнале.

Міжнародна Академія Кераміки (IAC – International Academy of Ceramics) – професійне інтернаціональне об’єднання зі штаб-квартирою у Женеві, створене з метою налагодження комунікації між професіоналами у сфері керамічного мистецтва у всьому світі. Понад 60 років Академія є центром міжнародної спільноти і представляє кераміку на світовому рівні. Стати членом Академії – велике досягнення, тому що тільки визнані майстри можуть бути обрані з безлічі претендентів. 
Про Академію митець дізнався ще 15 років тому і поставии собі за мету стати її членом. За словами Юрія, для нього це велика честь популяризувати мистецтво української кераміки у світі 

Відбір нових членів Академії Кераміки проходив в два тури; журі складалося з 14 членів Ради. Перший тур – індивідуальний відбір, другий – колективний, що проходив під час засідання Ради IAC у вересні 2017 року. За словами організаторів, цього року кількість заявок була вражаючою. Рада обрала 145 нових членів Міжнародної Академії Кераміки з усього світу, в тому числі і українського художника Юрія Мусатова. 

Юрій Мусатов

«Обрання Юрія Мусатова в IAC – це визнання найвищого рівня майстерності та його досягнень в кераміці. Це в котрий раз підтверджує, що українська кераміка має всі шанси займати достойне місце в найкращих приватних та музейних колекціях світу. Це важливий крок на шляху до інтеграції українського керамічного мистецтва в міжнародний арт-контекст», — коментує Юлія Островська, директор Sky Art Foundation. 

Юрый Мусатов 1

Нагадуємо, що у вересні серія нових робіт Юрія Мусатова під назвою «My Planet» була успішно представлена на Паризькому Тижні Дизайну (Paris Design Week 2017) в рамках українського проекту «Трансформація». Серія з 9 керамічних арт-об’єктів, які доповнюють один одного, була присвячена життю однієї планети, що є аналогією життя кожного живого об’єкту з усіма його властивостями та характеристиками.

Джерело: ArtsLooker

Ukraine Art News рекомендує:

КІНОФЕСТИВАЛЬ «ЧІЛДРЕН КІНОФЕСТ» ЗНОВУ "ШУКАЄ" МОЛОДІ ТАЛАНТИ

НАБЛЮДАТЕЛЬ ВРЕМЕНИ: РИСУНКИ КАРАНДАШОМ АНТОНИО ФИНЕЛЛИ ПОКАЗЫВАЮТ "ЗАВИСИМОСТЬ" ЧЕЛОВЕКА ОТ ВРЕМЕНИ

 

 

 

 

 

10.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *