У музеї Ульріха виявили картину Рембрандта

Представники Музею герцога Антона Ульріха (Herzog Anton Ulrich Museum), який знаходиться на півночі Німеччини в місті Брауншвейг заявили, що їм вдалося ідентифікувати незвичайний малюнок зі зображенням собаки голландського майстра Рембрандта ван Рейна. Відкриття було зроблено під час оцифрування креслень із колекції музею.

Експерти проводили порівняння, в тому числі мікроскопічні аналізи, з іншими оригіналами робіт Рембрандта в Амстердамі, Парижі та Відні, щоб підтвердити, чи справді цей малюнок було створено всесвітньо відомим голландським майстром. У музеї відзначили,що це незвичайне відкриття, оскільки, в усьому світі існує тільки декілька малюнків зі зображенням тварин кісті Рембрандта. В 1630-х роках художник створював замальовки собак крейдою з метою їх дослідження. До нашого часу збереглася невелика кількість таких його робіт.

Рисунок в музеї зберігався з 1770 року, його весь час приписували німецькому художнику епохи бароко Йогану Росу. Відвідувачі музею зможуть побачити цю роботу з 6 квітня в спеціальній виставці під назвою «Dürer, Cézanne and You. How Masters Draw».

17.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *