У Львові масштабно відсвяткували День міста

У Львові пройшло святкування Дня міста. Вчора день розпочався сніданком – інтелектуальним, у Музеї Івана Франка.  Тема, що її запропонували до обговорення за ранковою кавою, – «Любов і голод – що нами керує?». А участь у першому у Львові «філософічному сніданку у діалогічному форматі» взяли, зокрема, директор музею Богдан Тихолоз, знаний в Україні перекладач, професор кафедри класичної філології Львівського національного університету Андрій Содомора та історик філософії, перекладач, доцент кафедри історії філософії ЛНУ Андрій Дахній.

Учора ж з нагоди 761-го дня народження Львова у рамках фестивалю  «Королівський Лев» на площі  Міцкевича грали оркестри. Також заплановані марш-паради духових оркестрів та мажореток. 

А на площі Митрополита Андрея Шептицького біля собору Святого Юра проходив Міжнародний конкурс дитячого пленеру – понад 100 маленьких живописців створювали монументальну композицію “Мистецька хвиля Миру дітей України та світу”.

Працювала у Львові й «Територія літератури», яку проводив Офіс «Львів - Місто літератури ЮНЕСКО». 

За традицією, у Львові провели екуменічну молитву за місто та його мешканців. Цього року – біля фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи, до якої духівники та миряни усіх конфесій прийшли, щоби просити в Бога ласки для розвитку і процвітання Львова, доброго життя усіх містян та єдності і миру в Україні.

08.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *