У Києві пройде Другий Міжнародний форум фотографії

Фонд сприяння розвитку мистецтв Art Spatium Foundation, Tuzov Gallery та Tumasoff Gallery представляють Другий Міжнародний форум фотографії KyivPhotoWeek 2018. Його відкриття відбудеться 24 жовтня о 19-00.

 

Цьогорічна тема форуму "Human.Enviroment" – про людину та середовище, у якому вона живе. В експозиції візмуть участь більш ніж 50 українських та зарубіжних фотографів.

 

Метою щорічного Форуму є популяризація фотографії в Україні, формування комерційного попиту на українське фотомистецтво. Форум відбудеться в комплексі Toronto-Kyiv (вул. Велика Васильківська, 100).

 

Значну частину експозиції Форуму складе концептуальна фотографія – одна з сучасних тенденцій у світовій фотографії. Будуть представлені роботи Alexander Klymenko, Igor Gusev, Sergey Tumasov, Anna Mironova, Igor Makedon. Майстер фотографії з Австрії Peter Lagler продемонструє свою колекцію­ фотографічних абстракцій.

В основній експозиції відомий український фотограф Ігор Гайдай (Igor Gaidai) представить нові роботи з різних проектів. Особливо вразить глядача світлина з проекту «Разом», на якій закарбовано більше тисячі дітей-сиріт, які співають у хорі.

 

Найкращий фотограф Непалу Gorakh Bista продемонструє свої замальовки з життя в гірській країні та проведе майстер-клас.

 

Агенство УКРІНФОРМ представить спецпроект «Мистецтво з-за грат» – фотографії з малюнків кореспондента УКРІНФОРМ Романa Сущенка, незаконно засудженого в РФ.

 

Ukrainian Institute of Public Diplomacy репрезентує візуальний проект «Діти у війні» про життя дітей, що мешкають на прифронтових территоріях Сходу України, який був представлений у Берліні, в рамках Європейського місяця фотографії.

 

Vlad Tuzov, арт-директор форуму KyivPhotoWeek, арт-дилер, куратор: «Західний ринок дуже схильно ставиться до концептуального фотомистецтва, відслідковує і щиро приймає нові роботи. Суми гонорарів за які іноді досягають декількох мільйонів. Яскравий приклад: за "Рейн-2" Андреас Гурскі, випускник відомої Дюссельдорфської школи мистецтв, отримав більше чотирьох мільйонів доларів. У рамках спеціального проекту «Namib.Adstract» український фотограф Сергій Тумасов продемонструє підбірку абстрактних пейзажів з пустелі Наміб, виконаних саме в дусі цієї школи. Наразі ми продовжуємо створювати моду на фотографію та привертати увагу до цього виду мистецтва покупців та колекціонерів, а також західних галерей».

 

Генеральний партнер заходу Toronto-Kyiv

Art Spatium Foundation – Титульний Партнер

 

Джерело

23.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *