У Києві презентують роботи, створені під час міжнародного скульптурного симпозіуму

12 жовтня, о 18:30 відбудеться презентація нових масштабних скульптур Владислава Волосенка, Амансіо Гонзалеза, Петра Гронського, Джо Клея, Володимира Кочмара та Василя Татарського, виконаних під час Київського міжнародного скульптурного симпозіуму на території Національного комплексу «Експоцентр України».

Київський міжнародний скульптурний симпозіум було відроджено вперше за часів Незалежності, через 30 років після першого Всесоюзного симпозіуму скульптури 1988 року, за підтримки Adamovskiy Foundation. Місце прописки симпозіуму залишилося незмінним: як і 30 років тому – пленер пройшов на території Національного комплексу «Експоцентр України» біля 13-го Павільйону.

 

Цьогорічний симпозіум присвячено видатному українцю Олександру Архипенку, законодавцю світової авангардної скульптури.

 

«Авангард – це художня мова багатьох національностей, і український внесок у її розвиток один із найвагоміших. Сподіваюся, завдяки симпозіуму, що проходив у публічному просторі, більше людей відкрили для себе унікальну творчість Архипенка, яка дійсно гідна зайняти одне з перших місць в історії світого кубізму», – Андрій Адамовський, меценат, засновник Adamovskiy Foudation.

 

Амансіо Гонзалез та відвідувачі симпозіуму

 

Шестеро відомих майстрів з України, Німеччини, Іспанії та Канади зібралися разом аби просто неба перетворити кам'яні брили на витвори мистецтва. Рівно місяць, з 12 вересня до 12 жовтня, усі бажаючі мали змогу на власні очі побачити як із мармуру та граніту висікають скульптурні форми.

 

«За цей місяць ми стали родиною, – розповідає кураторка проекту Дарина Мо Мот, – адже кожного дня ми працювали разом. Хтось підкорював камінь, а хтось забезпечував усі необхідні умови: від пошуку інструментів до постійного контролю кількості кави та шоколаду на робочому місті. А кожного вечора ми гуляли Києвом та відвідували визначні місця, шукали натхнення в тих же місцях, що і Архипенко».

 

Володимир Кочмар. Фото – Валерій Бекешко

 

12 жовтня відбудеться презентація, створених під час симпозіуму робіт. Це не звичайна виставка з відмитими до блиску підлогами та білими стінами. Процес творення представлений як головний елемент експозиції, а власне скульптури є лише одним із його проміжних етапів. Мультимедійна інсталяція з фото та відео, зроблених за час симпозіуму, та залишки відсіченого від скульптур каміння дозволять кожному відчути причетність до створення мистецтва.

 

 

Довідкова інформація:

Арт-резиденція 13 павільйону ВДНГ:

Проспект Академіка Глушкова, 1П13

12.10.2018, 18:30 – 20:00

Захід проходитиме на відкритому повітрі.

+380631524064, info@perfectartgroup.com

Вхід вільний.

 

Сторінка симпозіуму у FacebookInstagram.

Джерело

08.10.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *