Театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" знову буде проходити у Миколаєві

Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії", який на початку своєї історії проходив у двох містах України - Херсоні та Миколаєві, але згодом проводився виключно в Херсоні, знову повертається до Миколаєва.

Про це поінформував на прес-конференції, присвяченій відкриттю в Херсоні 19-го Міжнародного фестивалю "Мельпомена Таврії", президент цього театрального фестивалю, керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колись, 19 років тому, перший фестиваль "Мельпомена Таврії" розпочинався з двох міст - ми працювали в Херсоні та Миколаєві. Я скажу більше: сьогоднішній 19-й фестиваль - 6 вистав граються сьогодні в Миколаєві. І наступний, 20-й фестиваль, ми вже проговорюємо, буде йти 20 днів, і буде йти у Херсоні і в Миколаєві", - розповів Книга.

Як він зазначив, миколаївський глядач у межах 19-го фестивалю зможе побачити вистави театрів з Португалії, Грузії, та інших театральних колективів, які після виступу в Херсоні зіграють також і в Миколаєві.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у п'ятницю, 19 травня, розпочався рекордний за кількістю театрів-учасників та вистав 19-й Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Під час цього фестивалю 32 театри з 11 країн покажуть 37 вистав. Триватиме фестиваль з 19 по 27 травня.

У 18-му Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії", що відбувся у Херсоні у травні 2016 року, і який став найбільшим за обсягом показаних тут вистав за 18 років існування цього фестивалю, 29 театрів показали херсонцям 32 вистави. Учасниками 18 фестивалю були театри із 7 країн - України, Грузії, Румунії, Угорщини, Португалії, Австрії та Литви. Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" проводиться у місті Херсоні з 1998 року.

21.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *