Столичний фонд "Ізоляція" організував оригінальний арт-квест

Фонд «Ізоляція» влаштував арт-квест: знайти експонати нового проекту «Точка дотику» на рекламних білбордах столиці.

«Ми хотіли показати, як уявляти майбутнє, - говорить данський дует Hesselholdt & Mejlvang в особі однієї з художниць Софі Хоссельхолд. - Без критики сучасності ».

«Уявляти» в даному випадку варто розуміти в тому числі і буквально, реалізуючи перший досвід мальовничій магії, отриманий в дитинстві. Змішати блакитний і жовтий, створити акварельний палітру градієнта двох кольорів, в центрі якої, зрозуміло, виявиться зелений. Колір надії - перш за все

Данський дует Hesselholdt & Mejlvang приїхав в Україну на запрошення фонду «Ізоляція», щоб реалізувати арт-проект для міського середовища. Акварельні полотна художниці малювали за допомогою двох кольорів українського прапора. Прапор вибрали не випадково - на думку художниць, вони відзначили активну присутність національних символів в повсякденному житті українців. На першому етапі проекту - з 5 січня - все 50 бордів розміщувалися на київських бордах без слоганів. Це було інтригою (хто звернув увагу на рекламу без адреси?) І тизер другій частині, яку вже роздрукували і розмістили в місті з позитивними слоганами на кшталт «Ця мить - и є початок»

Данський дует любить такі проекти - інтегровані в міське середовище і виставлені на огляд глядачеві, який може і не помічати, як став відвідувачем виставки, а не просто перехожим. «Борди - це реклама? А картини, які «кидаються» з бордів на глядача? », - задає питання Софі. Реалізовувати такі проекти художниці воліють в країнах з чинним конфліктом, і на правах іноземця з незаангажованим чистим поглядом транслювати нові смисли.

У разі Софі це погляд ще й у чомусь ідеалізований. Батьки-соціалісти виростили її в комуні, натхненної ідеалом абстрактного комунізму. Вона вивчала радянську архітектуру і виглядала її по Києву, поки готувала проект - жила в «Україні», ходила захоплюватися «Тарілкою» (будівлею Інституту технічної інформації УкрІНТЕІ). Хоча в самому проекті відсилань до історії немає, тільки нового змісту - 100% оптимізм.

18.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *