Скульптура Білла Печета "прикрасила" центральну площу Вінніпега

Центральна площа канадського міста Вінніпега із символічною назвою «Вільне тисячоліття» з недавніх пір прикрашає дивна і в той же час унікальна скульптура Білла Печета (Bill Pechet). Краще не висловив, тому що вдень її взагалі навряд чи можна вважати привабливою. Десятиметрова металева колба, всередині якої в двох різних напрямках видуваються щільні стіни води. Що тут чудового - так з першого погляду і не визначиш. Таке видовище відразу подобається тільки професійним хімікам. Швидше за все, від неї був би в захопленні Дмитро Іванович Менделєєв - якби замість періодичної таблиці відкрив еліксир життя і дожив до наших днів.

Але скульптура не дарма названа автором «Emptyful». В ту мить, коли сонце втрачає свою владу над земною поверхнею і на канадське місто опускається тьма, колба чарівним чином оживає. Спеціально створена для колби система внутрішнього освітлення підтримує вісімнадцять «літніх» і дев'ять холодних «зимових» тим, причому кожна з них демонструється не більше двох хвилин.

1_1

Частина світлодіодних ламп продукує підсвічування у вигляді водяного «туману», клуби якого створюють ілюзію, ніби зараз з колби повалить пар, а за ним з'явиться чарівний Алладін. Чому немає - якщо він помістився в лампі, то йому підійде і хімічний посуд. І ємність більш ніж відповідна - не жарт, цілих 500 галонів.

скульптура2

У темний час доби Emptyful збирає сотні вдячних глядачів. Все таки, вона є дивним твором сучасного мистецтва скульптури, дивитися на яке збираються і туристи, і місцеві жителі.

16.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *