Скандальний російський музикант виступив в сирійській Пальмірі

Оркестр російського Маріїнського театру під керуванням Валерія Гергієва дав концерт в сирійській Пальмірі. Серед виступаючих був віолончеліст Сергій Ролдугін, який став відомим у якості фігуранта скандалу з публікацією матеріалів з "Панамського архіву". Концерт був показаний в записі на телеканалі "Росія 1".

Ролдугін працював при виконанні "Кадрилі" Родіона Щедріна. Також оркестр виконав твори Йоганна Себастьяна Баха та Сергія Прокоф'єва. Серед глядачів були жителі міста, а також військовослужбовці сирійської армії.

Виступ російських музикантів відбулося в стінах стародавнього амфітеатру, де бойовики «Ісламської держави» влаштовували масові страти. За даними сирійських ЗМІ, в місті за час окупації, що тривала з весни 2015-го по весну 2016 року, загинуло не менше 400 мирних жителів. Російська та сирійська авіація з 24 березня здійснювали масовані нальоти на ворога. До ранку 27 березня ісламські терористи залишили Пальміру.

3 квітня в ЗМІ по всьому світу з'явилися публікації про причетність світових лідерів і знаменитостей до схем по відмиванню грошей, і ухилення від податків. Згідно з даними газети The Guardian, у розслідуванні брали участь журналісти з більш ніж 80 країн. Проект отримав загальну назву "Панамський архів" (Panama papers), оскільки розслідування засновані на документах про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

В опублікованому розслідуванні говорилося, що російському музиканту Сергію Ролдугіну належать дві офшорні компанії: Sonnette Overseas (Британські Віргінські острови) і International Overseas Media (Панама). Ці компанії, за даними журналістів, брали участь в сумнівних операціях на десятки мільйонів рублів на добу.

Ролдугін є хрещеним старшої дочки Путіна – Марії. Коментуючи офшорний скандал Путін сказав, що пишається такими друзями, як музикант Ролдугін.
Путін запевняв, що Ролдугін не може бути причетний до незаконних операцій, що у нього "нічого немає", і що музикант "залишився винен" фондам, в яких купував унікальні інструменти.

06.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *