Син Джона Толкіна презентує магічну історію

Нова книга англійського письменника Джона Рональда Руела Толкіна, автора «Хоббіта» і «Володаря персня» вийде у світ. Відомо, що повість «Падіння Гондоліна» була відредагована сином письменника, Крістофером, якому на даний момент 93 роки. В основу книги покладено історію протиборства прекрасного ельфійського міста з силами зла задовго до подорожі Більбо Беггінса складена на підставі нотаток, щоденників і листів Толкіна. Видання випустять з оригінальними ілюстраціями художника Алана Лі, який працював над іншими творами про Середзем'я.



Дослідник творчості Толкіна Джон Гарт розповів, що ідея повісті, ймовірно, зародилася у письменника, поки він лежав у госпіталі після битви на Соммі у 1916 році. Події, що описуються у книзі, були коротко викладені у головній праці легендаріума Толкіна «Сільмарилліоні». «Це пригодницька історія з вигаданим героєм, який перетворюється у справжнього. Це шаблон для всього, що Толкін потім напише", - поділився Гарт.

Вихід «Падіння Гондоліна» став несподіванкою для шанувальників знаменитого автора фентезі. Після видання у минулому році «Повість про Берена і Лютіен», також складеної Крістофером за матеріалами батька, спадкоємець Толкіна заявив про завершення публікацій незакінчених історій Середзем'я.

13.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *