Сергій Жадан готує грандіозний літературно-музичний фестиваль в Ізюмі

Провести одну ніч і один день на пагорбисто-лісистій Ізюмщині запрошують українські музиканти й поети.

«Дорога на Схід» — так називається другий літературно-музичний фестиваль, який цього разу пройде 18-19 серпня в Ізюмі та в селі Іванівка, на «Фазенді Виноград».

Ініціатором фестивалю є Благодійний Фонд Сергія Жадана, головними партнерами —  «Райффайзен Банк Аваль», Харківська обласна державна адміністрація та міська рада Ізюма.

Програма головної фестивальної сцени, яку влаштують на мальовничому березі Сіверського Дінця, уже сформована: «Тартак», «The Вйо», «Шана», «Жадан і собаки».

А от потрапити на три інші сцени — в центрі міста, у кінотеатрі «Спартак» та на «Фазенді Виноград» — музичні колективи ще можуть. Для цього треба написати на zhadancharity@gmail.com.

фествиаль

«Ми хочемо, по-перше, привезти в Ізюм митців, котрі вже відбулися, зібрати їх із різних регіонів; а, по-друге, знайти та показати Харківщині, Ізюмщині, які цікаві музиканти, артисти є в її власних куточках, — говорить ініціатор фестивалю, поет і музикант Сергій Жадан. — Тож якщо ми про вас ще не знаємо, але ви талановиті й готові зіграти на фестивалі, —  напишіть нам!»

Також організатори запрошують до участі цікавих дизайнерів із Харківської, Донецької, Луганської та Сумської областей. «Ми влаштуємо в місті яскравийярмарок, і хочеться, щоб на ньому можна було купити найцікавіші речі, які можна знайти на українському Сході, —  говорить співорганізаторка фестивалю Марина Богун. —  Креативна економіка — це те, що виводить регіони на якісно новий рівень. Культурні проекти, екотуризм, локальне креативне виробництво —  Харківщина усім цим багата, та хочеться іще нового поштовху».

Підготовка фестивалю ще потребує додаткових коштів. “Якщо ми зберемо більше, ніж нам необхідно, ми спрямуємо залишок коштів на допомогу дітям в інтернатах східних регіонів України, – говорить виконавча директорка БФ Сергія Жадана Ірина Куніцина. – Фінансові звіти ми опублікуємо на сайті та в соцмережах”. Реквізити для допомоги на сайті zhadancharity.org.ua

ПРОГРАМА:

Пре-паті фестивалю відбудеться 18 серпня у дивовижному місці, на «Фазенді Виноград» у селі Іванівка. Тут влаштують зручний кемпінг і затишну сцену просто неба. Вечірню програму розпочне (о 19:00) «Лінія Маннергейма» — музично-літературний проект Сергія Жадана, Олега Каданова та Євгена Турчинова. Продовжить вистава «Альберт, або Найвища форма страти» за участі Юрія Андруховича.

Доїхати до «Фазенди» із Ізюма та Харкова, а на ранок дістатися до Ізюма можна буде додатковими автобусними рейсами, котрі пустять ХОДА та Ізюмська міськрада. Реєстрація на автобуси та місця у кемпінгу розпочнеться у липні.

19 серпня працюватимуть три сцени. На першій, у кінотеатрі «Спартак», можна буде почути і побачити поетів —  Любу Якимчук, Артема Полежаку, Юрія Андруховича, Олексія Чупу та Дмитра Лазуткіна.

Друга сцена розташується в центрі міста, разом із ярмарком. Тут зберуться переважно етноколективи.

Нарешті, на третій сцені, над річкою, звучатимуть українські ска-панк, поп-реґі, фанк та етно-рок.

Обіцяють організатори і художній сюрприз для мешканців Ізюму. Але про це розкажуть трохи пізніше.

Партнери проекту: PR-аґенція «Bagels & Letters», дизайн-студія Графпром, студентська рада ХНУ ім. Каразіна, молодіжна організація "Еліта нації", Харківський обласний центр молоді

Постійний інформпартнер БФ Сергія Жадана: медіапроект Накипело

Національні іформпартнери:
Депо, Газета по-українськи, Країна,

Лівий берег, УП.Життя, Korydor, Platfor.ma, Cultprostir

Радіо- і телепартнери:
UrbanSpace Radio, Громадське радіо, Радіо Аристократи,

АТН, Золотой граммофон, ОТБ, ТРК Simon

Регіональні інформпартнери: 057.ua, АТОН, ВГороде, Весь Харьков, Восточный Дозор, ИМХО, Куда б сходить, ЛЮК, МедиаПорт, Реприза, Слободской край, Cross-mediа, Kharkiv observer, Kharkiv Today, News Room, Sundays

Довідка:

Перший фестиваль «Дорога на Схід» пройшов 25-27 березня 2016 у Новопскові, Сватовому, Старобільську. У ньому взяли участь Сергій Жадан (ініціатор проекту), поети Артем Полежака та Дмитро Лазуткін, співачка Анжеліка Рудницька, автор і виконавець пісень Борис Севастьянов, групи «Собаки в космосі», «Оркестр Че», «П@п@ Карло», «Урбаністан», «Kozak System» та інші —  всього понад 30 українських музикантів і літераторів.

20.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *