Проект "Наш Шевченко" пройшов з грандіозним успіхом

Після смерті Тараса Шевченка в його речах знайшли дві обручки. Він не покидав надії на створення сім'ї. Його вірш "Поставлю хату…" цьому доказ, — каже зі сцени Київської оперети співачка 51-річна Галина Тельнюк.

У столиці концертну програму "Наш Шевченко" сестри Тельнюк представили після гастролей у Великій Британії, Канаді, Литві, Німеччині та 13 українських містах. Турне тривало три роки. Виконують поезію Кобзаря в супроводі симфонічного оркестру. Написали музику до 12 композицій. До вірша "Садок вишневий коло хати" мелодію створив композитор Валентин Сильвестров.

— У Тельнюк немає того забронзовілого Шевченка, до якого ми звикли. Тільки Шевченко-романтик, — ділиться враженнями після концерту видавець Іван Малкович, 55 років.

Володимир Врубльовський — 19-й диригент, який працює з сестрами у програмі "Наш ­Шевченко".

— Леся та Галина Тельнюк ідеально відчувають одна одну на сцені. Й так само безпомилково співають із оркестром, — каже Володимир Врубльовський, 44 ро­ки. — Їхнє бачення Шевченка співзвучне з моїм відчуттям того, що відбувається в нашій країні. Кожному б піти на цей концерт, бо це — досконало. Послухавши — стаєш патріотом України. Я диригував у Донецькій опері. 2014-го покинув усе: житло, колектив, роботу. Не міг витримати морально нові порядки. В Києві обживався з нуля. Хоча колеги, які залишилися в Донецьку, задоволені теперішніми зарплатами.

За проект "Наш Шевченко" сестер Тельнюк цьогоріч номінували на Шевченківську премію.

03.02.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *