Про стан культурної спадщини України розкажуть провідні митці Європи

У п'ятницю, 26 травня, Програма ЄС та Східного партнерства "Культура і креативність" запрошує культурних менеджерів, журналістів та всіх охочих на презентацію дослідження про стан культурної спадщини в Україні та рекомендації міжнародних експертів, як розвивати сектор, згідно із сучасними тенденціями та інноваціями. Дослідження презентує одна з авторок роботи Лінда Норіс у форматі бесіди.

Основою "Доповіді про розвиток сфери культурної спадщини в Україні" стали аналіз законодавства, опитування 315 музейних фахівців, а також консультації, інтерв’ю та дискусії з керівниками музеїв, галерей і культурних центрів, представниками Міністерства культури.

Учасники матимуть можливість:
- ознайомитися з висновками і рекомендаціями "Доповіді про розвиток сектора культурної спадщини в Україні"
- поставити запитання під час бесіди авторці дослідження

Фото: Наш Киев

Автори дослідження — міжнародні дослідниці та консультанти з питань музейної справи та культурної спадщини Лінда Норіс (США) та Вайва Ланкелієне (Литва) — проаналізували проблеми і виклики, які постали перед українськими музеями, а також розробили рекомендації, з огляду на європейський досвід. Дослідження ініційовано Програмою ЄС і Східного партнерства "Культура і Креативність".

Фото: Андрій Товстиженко, ZN.UA

Початок о 16.00.

* * *
Лінда Норіс співпрацює з музеями та культурними організаціями. Її робота спрямована на укріплення зв’язків між людьми та інституціями. Лінда Норіс має великий досвід у роботі з українськими музеями. Спочатку, як стипендіантка програми Фулбрайт, у 2009 та 2010 роках викладала в Україні та працювала з музеями по всій країні. Вона також заснувала Pickle Project, який спрямований на дослідження України. Лінда Норіс співавторка книги “Креативність у музейній практиці”, зараз співпрацює з такими проектами та інституціями: Context Travel, Harriet Beecher Stowe House in Hartford, Rosenbach Library та Museum Association of New York.

Програма ЄС та Східного партнерства «Культура і креативність» покликана забезпечити підтримку культурних та креативних секторів і збільшити їхній внесок у сталий гуманітарний та соціально-економічний розвиток в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні. Програма спрямована на проведення практичних досліджень, внесок у розробку стратегій і реформ, тренінги для модернізації культурного сектора, надання можливостей для міжнародного культурного співробітництва та підвищення розуміння ролі культури. 

20.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *