П'єси бродвейського театру представлять у Львові

П’єси Кліффорда Одетса «Пробудіться та співайте» і «Золотий хлопчик» вже майже століття успішно ставлять на Бродвеї у Нью-Йорку. Тепер ці твори переклали українською і представили українському глядачеві у львівському театрі «Гершом», що на вулиці Заводській, 31. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на ZAXID.NET.

У 30-х роках п’єси Кліффорда Одетса вперше поставила театральна група самого автора «Group Theatre». Дві його праці – «Пробудіться і співайте» та «Золотий хлопчик» - переклав українською Іван Непокора і поставив у львівському театрі режисер із Нью-Йорка Сез Баумрін, який має коріння зі Стрия.

Він каже, що хотів передати переживання емігрантів, зокрема, українських, які перебралися до Нью-Йорка у 19-20 століттях і гуртувалися там, щоб вижити у часи Великої депресії.

Актор театру ім. Леся Курбаса Олег Стефан каже, що вдячний Сезу Баумріну за те, що не просто приїхав до Львова, але й поставив тут дві роботи Кліффорда Одетса, відкривши його українському глядачеві.

У цій постановці грають студенти Львівського факультету культури і мистецтв, курс Олега Стефана. Ця вистава – їхня магістерська робота.

Постановка буде у постійному репертуарі театру «Гершом».

21.06.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *