Останній фрагмент загубленої картини знаменитого Рене Магрітта знайшли за допомогою рентгена

У Брюсселі знайшли останній фрагмент картини сюрреаліста Рене Магрітта "Зачарована троянда", яка була написана в 1927 році. Про це повідомляє Reuters.

Відсутня частина була виявлена ​​за допомогою рентгена під іншим твором Магрітта - роботою "Бог не святий", яка була створена в 1935-1936 рр. Знайти фрагмент Королівським музеям витончених мистецтв допомогли експерти Європейського центру археометрії Льежского університету.

Як передбачається, в 1932 році Магрітт розрізав "Зачаровану троянду" на чотири частини, щоб заново використовувати полотна. Швидше за все, він зробив це з міркувань економії. 

Перший фрагмент був знайдений в 2013 році під картиною "Портрет" в Нью-Йорку. Ще два вдалося згодом виявити в Стокгольмі і Великобританії.

Тепер повну віртуальну версію "Зачарованої троянди" можна побачити в Музеї Магрітта.

Рене Франсуа Гілен Магрітт (фр. Ren François Ghislain Magritte, 21 листопада 1898 Лессін - 15 серпня 1967 Брюссель) - бельгійський художник-сюрреаліст. Відомий як автор дотепних і разом з тим поетично загадкових картин.

Майстер прагнув вирішити в своїй творчості проблему відповідності сприйняття реального світу, осмислити різницю або тотожність між зображенням і дійсністю. Тому Магрітт нерідко використовував образи картини в картині, дзеркала, вікна, очі, сцени чи завіси.

20.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *