NOVA OPERA презентує український реквієм у Нідерландах

Українська NOVA OPERA стане хедлайнером одного з найбільших європейських оперних фестивалів Нідерландів. Тема цьогорічного Роттердамського оперного фестивалю - героїзм у всіх його проявах: від бетховенської Елеонори та шпигунки Мати Харі до біблійної фігури Йова, театралізованої українськими артистами. Серед більше ніж ста подій фестивалю – ремікси на класичні постановки, прем’єри сучасних опер нідерландських, швейцарських та американських композиторів, камерні та хорові концерти, мультимедіальні перформанси на тему Генріха Шютца та багато іншого. Втім серед усієї програми лише перформанс українських артистів відмічений тегом Higlight.



Під час фестивалю сучасна українська опера прозвучить одразу на двох найбільш репрезентативних та сучасних концертних майданчиках Роттердаму – у новому залі театру Nieuwe Luxor Theater (урочисте відкриття фестивалю 18 травня), та у великому урбаністичному залі Rotterdamse Schouwburg Grote Zaal (перформанси 19 та 20 травня).



Окрім того, в рамках двох концертів спеціального формату Rooftop concert артисти Нової Опери презентують фестивальній публіці камерні програми із творів українських та європейських композиторів. Паралельно із насиченим концертним графіком українські митці поділяться своїм досвідом створення сучасної оперної антрепризи у панельній дискусії платформи OPERA EUROPA, присвяченій співпраці незалежних оперних компаній із великими національними оперними інституціями. Нагадаємо, що українському глядачеві оперу-реквієм IYOV представлять 6 квітня у Національній опері України.

23.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *