Нищук оголосив старт проекту "Малі міста - великі враження"

Кабінет міністрів оголосив про запуск проекту "Малі міста - великі враження", на реалізацію якого у 2019 році виділено 50 млн грн.

Про це міністр культури Євген Нищук сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2019 році з ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на конкурс з державного бюджету виділено 50 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на підтримку культурних ініціатив у населених пунктах до 50 тисяч жителів”, - поінформував Нищук.

За його словами, участь у конкурсі проектів для стимулювання регіонального розвитку промоції культурної спадщини "Малі міста - великі враження" зможуть узяти ініціативи від усіх охочих, незалежно від територіального розміщення. “Ви можете бути громадською організацією, ОТГ, підприємцем, творчою спілкою. Головне, щоб проект було реалізовано у населеному пункті з чисельністю жителів до 50 тисяч, адже саме вони мають найменший доступ до культурних послуг і потребують вашої підтримки”, - сказав міністр.

Він нагадав, що пілотна версія проекту була запущена у 2018 році. До фінального захисту було допущено 22 проекти із 158 заявлених учасників.

“Реалізація проектів має сприяти розбудові сталого та інклюзивного суспільства з високою якістю життя, що є ключовим завданням нашого уряду“, - зазначив міністр.

08.04.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *