Названий кращий актор Каннського кінофестивалю

Іранський актор Шахаб Хоссейні отримав приз 69-го Каннського кінофестивалю за кращу чоловічу роль у фільмі «Комівояжер» іранського режисера Асгара Фархаді.

Ця картина розповідає про 51-річного чоловіка, який отримав довгоочікувану роботу після майже двох років пошуків. І на новій посаді він стикається з нерозв'язною моральною дилемою.

«Дякую Богові за те, що мені надана можливість пережити цей вечір. Я знаю, що мій батько зараз в раю може бачити мене. Дякую журі фестивалю за цю нагороду, дякую Асгара Фархаді за надану можливість виконати роль, дякую всій команді, яка працювала над фільмом, за енергію. Нарешті, я знаю, що цим фільмом зобов'язаний своєму народові, так що я присвячую цю перемогу йому», — заявив Хоссейні на церемонії нагородження.

Кращим режисером за версією журі в Каннах визнана британка Андреа Арнольд за фільм «Американський мед». Фільм присвячений американській дівчині, яка попрощалася з батьками і рідним домом. Вона подорожує по Заходу США і потрапляє в різного роду пригоди. У 2006 році Арнольд вже отримувала приз Канського кінофестивалю за фільм «Червона дорога», а в 2009 році — за «Акваріум».

«Почесну пальмову гілку» нинішнього кінофоруму отримав прославлений французький 72-річний актор Жан-П'єр Лео. Таким чином були відзначені його заслуги в світовому кінематографі.

23.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *