Напад на галерею «Дукат»: під будівлею

27 грудня під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбувається акція з вимогою розслідувати напад на галерею «Дукат».

Серед тих, хто прийшли на протест, присутні динамівські ультрас, представники «Національного корпусу», журналісти. Протестувальники принесли під будівлю МВС каністри з-під бензину.

Активісти вимагають розслідувати напад на галерею «Дукат», який відбувся 13 грудня. Тоді чотири чоловіки в балаклавах увірвалися до приміщення галереї на вулиці Рейтарській, 8-Б і вилили каністру бензину на підлогу.

Засновник галереї Леонід Комський пов’язував напад зі своєю громадською діяльністю. Він розповідав, що значних пошкоджень у галереї немає, але це не перший випадок погроз.

«З 13 грудня у нас немає інформації про порушення кримінальної справи щодо нападу. Ми вимагаємо знайти тих, хто погрожує художникам та активістам і покарати їх за чинним законодавством», – розповів заступник голови партії «Національний корпус» Назарій Кравченко.

Власником будівлі на Рейтарській, 8-б є Оксана Гуляєва — сестра депутата від «Волі народу» Олеся Довгого, та Олександр Глімбовський — тесть екс-глави ДФС Романа Насірова.

Напередодні акції під МВС Оксана Гуляєва прокоментувала ситуацію навколо будинку на Рейтарській.

«Майже чотири роки тому ми передали частину приміщень на Рейтарській для реалізації соціальних проектів. 800 квадратних метрів за ціною 75 гривень за квадратний метр – це у 8 разів нижче за комерційну ціну. Впродовж всіх років співробітництва ціна не змінювалась. Останній серйозний ремонт у будинку відбувався у 80-х роках. У 2018 році ми зрозуміли, що затягувати з ремонтом не можна. На додачу ми дізнались, що Комський передає в суборенду частину приміщень за ціною 150-300 гривень за метр. У червні ми переговорили з усіма орендарями будівлі про зміну ціни для реставрації будинку, у тому числі з Леонідом Комським. Після цього почався публічний конфлікт. Ми ніколи не мали наміру зносити або перебудовувати будинок. Ані я, ані компанія не організовували напад на галерею Комського», – розповіла Оксана Гуляєва.


29.12.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *