Лондонська галерея продає частину картин Уорхола тільки за біткоїни

Лондонська галерея Dadiani Fine Art виставить на аукціон картину Енді Уорхола «14 маленьких електричних стільців» з умовою, що роботу можна буде купити тільки за криптовалюту, наприклад, біткоїн або ефіріум.

На торги буде виставлено тільки 49% роботи. Покупець отримає цифровий сертифікат часткового права на роботу. За словами власниці галереї Елізи Дадіані, картина Уорхола — найдорожчий витвір мистецтва, який коли-небудь продавався подібним чином. Реалізувати проект допоможе блокчейн-платформа Maecenas: вона видасть покупцям цифрові сертифікати часткового права власності на картину. У кого саме буде зберігатися картина, власники вирішать між собою.

«Ми творимо історію», — каже Дадіані. – «Ця робота Уорхола — тільки початок. У майбутньому за допомогою блокчейн-технологій буде продаватися безліч творів мистецтва».

Зараз робота 1980 року коштує $ 5,6 млн. Це приблизно 730 біткоїнів. На частину картини поставили резервну ціну в $ 4 млн. Також покупцям доведеться діяти відповідно за місцевим регламентом, щоб виключити можливість відмивання грошей. Торги, які галерея організовує спільно з блокчейн-платформою, пройдуть 20 червня. Це далеко не перший випадок, коли твір мистецтва продається за криптовалюту. Однак, цього разу ціна стане рекордною.

11.06.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *