Конкурс живопису "Срібний мольберт" стартував в Ужгороді

9 жовтня 2017 р., із самого ранку Ужгород почав зустрічати учасників Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» – талановиті студенти почали з’їжджатися до столиці Закарпаття з різних куточків України. Прибули також конкурсанти з Білорусі, Польщі, Угорщини.

Після поселення та реєстрації юнаки та дівчата обміняли отримані подарункові сертифікати на художнє приладдя і фарби в салоні Creative, а потім вирушили на заплановані організаторами екскурсії містом. Перше, що чекало на студентів – виставка учасників робіт попередніх двох конкурсів, яка проходить в історично-культурному центрі «Совине гніздо». Саме тут конкурсанти змогли зануритися в атмосферу творчого змагання й отримати справжній заряд натхнення. «Роботи просто неймовірні. Їх дійсно варто було побачити тут, у галереї. Завдяки цьому я зрозумів, який насправді тут високий мистецький рівень», – поділився враженнями учасник зі Львова Андрій Чижов.

Наступна зупинка – можливість оглянути унікальні скульптури у єдиній ужгородській студії-майстерні мистецького подружжя Андрія та Олесі Возницьких. Опісля сповнені враженнями учасники вирушили на офіційне відкриття «Срібного мольберта» до центру «Панорама».

срібний мольберт

Учасників та гостей привітали з офіційним відкриттям засновники конкурсу Роберт і Наталія Бровді. Вони відзначили, що всі присутні учасники – вже переможці, бо пройшли прискіпливий відбір експертної ради і вибороли можливість приїхати до Ужгорода та взяти участь у конкурсі. А вже тут слід викластися на повну, бо «Срібний мольберт» – стартовий майданчик для кожного молодого митця. «У вас з’являється шанс зробити величезний крок у своєму розвитку і просуванні, адже сюди приїдуть дуже відомі сучасні арт-дилери України. Тут будуть авторитетні критики і куратори, які не тільки порадять, але й кращих запросять взяти участь у власних проектах, – додав Роберт Бровді. – На вас чекає унікальна можливість будучи ще студентами познайомитися з людьми, які безпосередньо формують сучасне українське мистецтво». Наталія Бровді зі свого боку додала щирі поради: «Робіть тільки те, що відчуваєте, що підказує ваше серце. Надихайтесь вашою творчістю. І відчувайте те, що оточує вас довкола. З відкриттям нас!»

З побажаннями та настановами до конкурсантів звернулися також відомі художники та мистецтвознавці Володимир Микита, Антон Ковач, Оксана Гаврош, Андрій Карташов.

сырбний мольберт 1

Цієї осені учасники конкурсу долучаться до соціального проекту від громадської організації «Щасливі діти» – декоруватимуть спеціальні еко-торби. Вироби, розписані студентами в рамках конкурсу, згодом реалізують на благодійному аукціоні. Виручені кошти спрямують на розвиток проекту виготовлення еко-торб та підтримку батьків дітей з інвалідністю.

Відтак, із запуском сотень кольорових кульок зі світлодіодами в зоряне небо Ужгорода конкурс офіційно стартував. Зустрічайте «Срібний мольберт»! 

Ukraine Art News рекомендує:

"ПОДВОДНЫЕ" КАРТИНЫ ПЭТСИ МАКАРТУРА ПРИВЛЕКАЮТ СВОЕЙ ЭНЕРГЕТИКОЙ

ХУДОЖНИК ХОСЕ ПАРРА ОБЪЕДИНИЛ БАРОККО И МАГИЧЕСКИЙ РЕАЛИЗМ В СВОИХ КАРТИНАХ

 

 

 

 

 

 

 

11.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *