Книгу про українські революції номінували на польську премію

Збірку репортажів польської журналістки Катажіни Квятковської-Москалевич "Вбити дракона. Українські революції" номінували на польську премію ім. Ришарда Капусцінського.

Про це інформує Zaxid.net.

Книгу видало польське видавництво Czarne. За кілька місяців збірка вийде і в українському перекладі.

Репортерка протягом більш ніж десяти років писала про те, що відбувається в Україні. Це людські історії, кожну з яких можна назвати революційною. Навіть, якщо вони не мають стосунку до київських площ.

"Перш за все, я хотіла зрозуміти, що відбулося в Україні за ці десять років, починаючи від помаранчевої революції. Чому почалась ця досі не зрозуміла мені війна з Росією. Я розуміла, що відповіді не знайду, скажімо, просто на Майдані. Треба було подивитися на всі ці десять років, щоб зрозуміти, чому все так сумно закінчилося і звідки взялася війна", - каже авторка коресподенту "Української правди".

Ідея цієї книги виникла у письменниці ще до Революції гідності.

"Помаранчева революція для мене була великою подією. Подією, завдяки якій я почала сприймати Україну як дуже близьку для себе країну. Вже потім, коли подорослішала, захотіла зрозуміти, чому помаранчева революція нічого не змінила. З цього все й почалося", - додала журналістка.

08.03.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Сергей
08.03.2017
Поляки молодцы. Еще немного и Львов вернется к ним. Вам осталось совсем немного - отказаться от наследия СССР. И Львов польский, как до послевоенного раздела. Трудитесь господа. Трудитесь.
серж горелик
08.03.2017
какая ещё революция, когда была? Опять я чего-то пропустил... В 2014 был вооруженный переворот это я помню, но революции не было. Революция это смена одного одного общественного строя другим, а у нас один плохой строй сменился ещё худшим.