Художник Максим Скворцов в Ужгороді влаштував арт-шоу просто неба

Десять метрів Театральної площі в Ужгороді вчора зайняло…сучасне мистецтво:12 жовтня 2017 рокув самому центрі міста відбулося унікальне openair арт-шоу під назвою «10 метрів твоїх можливостей». Його автором є молодий художник зі Львова Максим Скворцов. Практично за годину хлопець намалювавна ватмані завдовжки в десять метрів картину. Кілька банок акрилових фарб та маркерів, політ фантазії й натхнення – і все готово.Унікальна акція пройшла в рамках Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», що саме проходить в обласному центрі Закарпаття.

Максим Скворцов народився у Полтаві в 1995 року, вищу освіту здобув у Львівській національній академії мистецтв (кафедра «монументальний живопис»). У квітні 2017-го він пройшов відбірковий етап і став учасником ІІ Всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», який проходив в Ужгороді. Саме тоді обдарований юнак проявив себе неординарним підходом до виконання робіт, чим запам’ятався багатьом. «Срібний мольберт став для мене певним стартом у творчості, –розповівМаксим під час коротенької паузи в проекті. – Тому що організатори в мене повірили і я зрозумів, що моя творчість людям потрібна. До нас під час «Срібного мольберту» дуже добре ставилися. Мені це сподобалося і хотілося, аби це тривало. Звісно, таке визнання ще треба заслужити. Тому вирішив діяти».

максим скворцов 1

У серпні цього року Максим реалізував перший арт-проект– це було у Львові. Зараз настала черга Ужгорода. «Сама ідея мого арт-шоу в тому, щоб розказати людям, що в Україні є молоді митці, які займаються сучасним мистецтвом, – розповів художник. – Також я хочу показати своїм молодим колегам, що потрібно виходити з дому, творити та доносити до всіх людей, що у нас є сучасне мистецтво. Одного разу у Львові я побачив художника, який малював на вулиці балонами. Подумав: а чому про нього ніхто не знає? Мабуть, тому, що він малював не заради ідеї, а для продажу. Я ж вирішив, що потрібно це робити заради ідеї і залучати до цього простих пересічних громадян».

максим скворцов

Зі слів Максима, в Ужгороді втілювати проект було особливо приємно: сонячна погода, десятки молодих митців, у тому числі друзів, чудова творча атмосфера – все сприяло малюнку. Люди підходили, цікавилися тим, що робить, але ніхто не заважав. Підходили  й закарпатські художники, мистецтвознавці, поважні гості нинішнього «Срібного мольберта», засновники конкурсу й спостерігали за роботою. «Проект Скворцова – це дуже гарна та якісна ініціатива, –відзначив засновник культурно-мистецької фундації BrovdiArtі студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Роберт Бровді. – Максим – індивідуальність, він зображує на полотні свої думки та бачення навколишнього. Побільше б їх, і народ буде наближений до мистецтва, до арт-проектів. Наша молодь сучасна і адаптується до різних умов, і це дуже добре. Подібних заходів наша Фундація планує ще багато».

мксим скворцов 3

Допомагав реалізувати арт-шоу Максимові молодий дизайнер-студент Львівської академії мистецтв Олег Гаврилів, який вирішив розробити колекцію одягу з принтами робіт Скворцова. Перші взірці з майбутньої колекції митець сьогодні навіть одягнув, коли реалізовував свій арт-проект. 

До речі, роботи М. Скворцовазмушують задуматися над власними проектами й інших талановитих юнаків і дівчат. Зокрема, молода художниця з Мукачева Катерина Шелевицька, яка теж була учасницею «Срібного мольберта», зізналася, що публічна робота – це вкрай необхідна для митця річ. «Коли ти працюєш у майстерні, за комп’ютером, то ніхто не бачить всього процесу, – розповіла вона. – А він насправді доволі цікавий. Це варто демонструвати людям – тоді, можливо, вони стануть ближчими до сучасного мистецтва».

Максим Скворцов планує проводити свої арт-шоу в інших містах України. Наразі ж він вдячний «Срібному мольберту», який став тим стартовим майданчиком для митця, який допоміг завершити формування власного світобачення, зібратися і розпочати власний творчий шлях.

Ukraine Art News рекомендує:

 

ЛЮБОВЬ К ПРИРОДЕ И ДЕТЯМ В РАБОТАХ АМЕРИКАНСКОЙ ХУДОЖНИЦЫ ДЖИННИ ВОДДЕН

 

СЮРРЕАЛІСТИЧНИЙ СЕРІАЛ "ТВІН ПІКС" ОЧИМА ХУДОЖНИКІВ ТА ФАНАТІВ З УСЬОГО СВІТУ

 

13.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *