Херсонський арт-проект викликав фурор на міжнародному конкурсі у Німеччині

Відомий по всій Україні бізнес-сніданок Бізнес-асоціації «Ми-Херсонці» розпочався з приємної новини. Два місяці тому Олена Афанасьєва відправила проект арт-платформа «Турбіна» і «Urban_Cad» на конкурс у фонд Роберта Боша. Голова БА Віталій Бєлобров їдучи додому з Дніпра, з форуму креативних індустрій, отримав телефонний дзвінок з Берліну, де йому повідомили, що саме цей проект переміг в міжнародному конкурсі і став учасником європейської програми Actors for Urban Changes.

Ця програма була заснована німецьким фондом ім. Роберта Боша у співпраці з об`єднанням MitOst. Проект націлений на стійкий розвиток міського середовища з опорою на місцеві ініціативи і залучення жителів за допомогою культурних заходів. При цьому програма підтримує міжгалузеві команди, до яких входять представники культурного, громадського і приватного секторів.

«Зателефонували і сказали, що з усіх проектів відібрали лише 6 і наш, зокрема, і вже запросили на перший захід в межах цього проекту. Олену Афанасьєву як представника мистецтва, мене як представника бізнесу в цьому проекті, і, третє – це управління культури у нашому місті. У січні нас запросили в Берлін на форум і там розпочнеться співпраця з німцями з приводу нашого проекту», – повідомив Віталій Бєлобров.

Голова правління БА розповів про історію створення арт-платформи «Urban_Cad», яка почала діяти з 22 червня, про ті всі моменти, та перепони, з якими зустрілись на шляху до реалізації своєї мрії члени бізнес-асоціації.

Розпочалась робота арт-платформи з пробної вечірки, де вхідним білетом була жива квітка. Охочих завітати до цікавого і незвичного місця було чимало – 364 гостя. Нанесли купу квітів, і так почався сад.

За сезон, що пропрацював «Urban_Cad», було проведено безліч різноманітних заходів, активностей, концертів, форумів, семінарів, стратегічних сесій, презентацій фільмів, відеокліпів, навчаючих семінарів та багато чого іншого. Простіше сказати, чого там тільки не було.

Був влаштований благодійний форум, де збирались кошти для відкриття інклюзивної кімнати для «сонячних» діток.

«Таким чином, ми зробили перший крок, і, підбиваючи підсумки в «Urban_Cad», ми здійснили такий тестовий ривок, щось неможливе, отримали великий досвід. Ми маємо план розвитку на наступний сезон, зробимо цей проект ще більш масштабним, ще більш крутішим. Буде заздалегідь розроблена програма, оновлена концепція, і якщо комусь буде цікаво приєднатись до засновників «Urban_Cad» – ми відкриті», – розказав В. Бєлобров.

Голова правління БА представив презентацію проекту арт-платформа «Турбіна», який з`явився у співпраці з одеськими архітекторами та дизайнерами, які дуже креативні та мають незвичайний свіжий погляд на все. Саме вони розробили дизайн-проект таким реалістичним і дуже цікавим, що не залишив нікого байдужим. 

«Основна задача в тому, що будь-яка людина, яка творчо, креативно мислить, хоче навчатись креативному, створювати щось креативне, спілкуватись з такими ж креативними і творчими людьми, вона потрапляє туди і не може вийти без нових знань, наснаги та нової ідеї проекту і партнерів, і пройшовши 3, 5 чи 6 поверхів, вона повинна там на місці знайти собі партнера для створення нового оригінального проекту для нашого регіону. Ось така ідея», – з посмішкою поділився Віталій Бєлобров.

Проект дуже цікавий, грандіозний, покликаний на утворення нового формату міста – де буде акцент на культурний розвиток, де кожен зможе проявити свою творчість та розвити креативність.

Джерело: Любимый Херсон

20.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *