Група художників "подарувала" світовим шедеврам друге життя

Група художників відновила втрачені полотна, включаючи роботи Клода Моне і Вінсента ван Гога. Реставрацією займалося об'єднання Factum Arte, куди входять не тільки живописці, а й технічні співробітники. За їхніми плечима вже точне відтворення гробниці Тутанхамона, а також таких картин, як «Концерт» Яна Вермеєра, і портрет Вінстона Черчілля.

Щоб детально відтворити твори, члени Factum Arte звернулися до високих технологій. Вони використовували 3D-сканер, зазвичай застосовується в медицині, щоб дослідити поверхню картини або об'єкта до найдрібніших деталей, включаючи слід кисті або тріщину. Таким чином виходить зафіксувати те, що не всім під силу. За допомогою аналізу вдалося відтворити картину із серії «Латаття» Моне, серйозно постраждала під час пожежі. Попри пошкодження від диму, художники витягли детальну інформацію про колір і поверхні картини. Вони навіть змогли передати рух світла на воді з оригіналу.

Одна з картин серії «Соняшники» Ван Гога була знищена під час бомбардування в Японії. Національна галерея надала Factum Arte інші твори циклу. За допомогою сканування реставратори змогли відтворити швидкі мазки художника і втрачену картину.

19.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *