Для львів'ян влаштували "Вертепну містерію"

Вертепну містерію» влаштували відразу на сходах Львівського етнографічного музею. Оскільки вхід вільний, то людей набилося вщент. Потішити перед самим Йорданом їх вертепним дійством надумала львівська формація «ArtVoice». Це випускники Музичної академії. Спершу вони показали вертеп, в якому традиційні колядки обрамили цікавим аранжуванням від Ілони Ельтек.

«Зібрались не тільки задля спільної коляди, а й для того, щоб зібрати кошти задля маленької дівчинки ― чотирирічної Анастасії Ших. Вона має патологію лівої ніжки і вже за два тижні їде в Бельгію на лікування. Отож зараз останні дні збору коштів», ― розповіла керівник вокальної формації «ArtVoice» Ілона Ельтек.

Продовжили вечір вже в залі. Тут наші давні та закордонні колядки, барокові, звучали не лише під фортепіано, а й під флейту та саксофон. Аранжування професорки музакадемії Анни Станько.

А самі іноземні тексти музиканти переклали, аби й слухачі могли українською собі заколядувати.

«Шукали колядки серед найрізноманітніших нот. В архівах нашої музичної академії і в міжнародних архівах. Є сайти з пошуку нот», ― уточнила організатор дійства Світлана Позднишева.

Такі музичні салони в Етнографічному музеї взялися відроджувати півроку тому. Почали з Дня незалежності України. Таких дійств вже було шість: це і вечір «Від Бортнянського до Скорика ― камерна музика», й «Історія фортепіано».

«Фактично така ідея музичних салонів була вже давно у Львові. У минулому столітті вони були дуже популярні. Зараз пробуємо щось таке відновити», ― додав співорганізатор дійства Михайло Крижанівський.

 
19.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *