День Незалежності України 2018: куди піти та як відсвяткувати в Києві

До Дня Незалежності України організовано багато цікавих подій

Цьогоріч нашій країні виповнюється 27 років.

На 24 серпня в Києві запланована маса цікавих святкових заходів: від військового параду і вуличних концертів до патріотичних забігів і барвистих фестивалів.

Наприкінці тижня на українців чекають три вихідних дні, з 24 по 26 серпня. Плануйте своє дозвілля з користю, і вдалих вам вихідних!

Святкування Дня Незалежності України 2018 почнеться з параду та офіційних виступів осіб органів державної влади, потім відбудеться покладання квітів до пам'ятників Тараса Шевченка та Михайла Грушевського, а у великих столичних соборах пройде служба за Україну.

Більш детально з програмою на День Незалежності 2018 можна ознайомитися нижче.

Військовий парад у Києві

Де і коли: 24 серпня з 9:00 на Хрещатику

У параді до Дня Незалежності України візьмуть участь представники Збройних Сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Служби безпеки, інших відомств, а також понад 20 військових оркестрів. Загалом по Хрещатику і Майдану Незалежності пройде приблизно чотири з половиною тисячі осіб і проїде 250 одиниць військової техніки.

 

© EPA

 

Всеукраїнський забіг у вишиванках

Де і коли: 24 серпня з 9:00 на Русанівській набережній

Забіг у вишиванках з нагоди 27-ї річниці Незалежності України - яскраве патріотичне і сімейне свято, свято єдності, коли українці гуртуються, і всі разом, одягнені в барвисті вишиванки, беруть участь в масовому забігу, символізуючи свободу і незалежність нашої країни й нації.

Мета заходу: популяризація патріотичного настрою серед українців, залучення населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом, розвиток масового спорту в Києві та Україні, створення позитивного іміджу нашої країни в світі.

Зареєструватися на забіг можна на сайті vyshyvanka.club/events/kiev.

 

© vyshyvanka.club

 

Виставка квітів Чарівний український міф

Де і коли: з 17 серпня до 16 вересня в Печерському ландшафтному парку

17 серпня на Співочому полі (Печерський ландшафтний парк) запрацювала 64-та виставка квітів до Дня Незалежності України. У 2018 році тема виставки звучить як Чарівний український міф. Так, основою квіткових композицій стануть герої давніх українських міфів і легенд.

Організатори фестивалю пропонують відвідувачам не просто насолодитися квітковими композиціями, зробивши сотні яскравих фото, а також пізнати світ міфу. Гості зможуть зануритись у світ казок і легенд у Віар-кімнатах, взяти участь в квестах, подивитися театралізовані дійства та тематичні фільми, взяти участь в майстер-класах з карвінгу і так далі.

 

© Нове Співоче поле

 

Також з нагоди Дня Незалежності України 2018 24 серпня о 14:00 на Співочому полі пройде фестиваль-конкурс за участю народних танцювальних колективів Ти в серці моїм, Україно!

Фестиваль Найбільша карта мрії української сім'ї

Де і коли: 24 серпня о 13:00 на Хрещатику навпроти вул. Прорізна

Акція зі створення найбільшої карти мрії української сім'ї приурочена до Дня Незалежності 2018 і проходить вже сім років поспіль. Мета заходу - звернути увагу українців на сімейні цінності, відродити віру в сім'ю і зміцнити культуру сім'ї в Україні. Створити образ української родини з її цінностями і мріями власними руками. У межах акції кожна сім'я створить особисту карту мрії, а потім усі карти будуть з'єднані.

 

© markovychira/Instagram

 

Концерт Класик пікнік. Українська поема

Де і коли: 24 серпня о 19:00 у парку ім. Т. Шевченка

Програма на День Незалежності 2018 також включає концерт класичної музики Класик пікнік. Національний ансамбль Київська камерата під керівництвом Валерія Матюхіна виконає музичні твори українських класиків.

 

© Відкрита музика міста

 

Великий подільський ярмарок Київські Контракти. Незалежність

Де і коли: 24-25 серпня на Контрактовій площі

Київські Контракти - один з найбільших торгово-розважальних заходів країни. У межах ярмарку, присвяченого Дню Незалежності 2018, на відвідувачів чекають такі активності:

  • ексклюзивні пропозиції від українських виробників одягу, аксесуарів, декору і хендмейд-майстрів;
  • унікальні гастрономічні товари, а також смачні страви від кулінарних шеф-майстрів;
  • алея майстер-класів - гончарство, боді-арт, вишивка й освітні майстер-класи;
  • художня сцена - виступи музичних колективів, літературні читання, театральні перформанси, кінопокази;
  • дитячі розваги - цікаві майстер-класи, атракціони, аніматори та інші веселі активності.

 

© Київські Контракти

 

Концерт гурту Океан Ельзи

Де і коли: 24 серпня о 20:00 на НСК Олімпійський

Традиційно в День Незалежності України Океан Ельзи дасть великий святковий концерт. Це буде перший концерт гурту в рідній країні після річної перерви. Спеціальний гість концерту - колектив Даха Браха.

День Незалежності в Парку Київська Русь

Де і коли: 24-26 серпня в Парку Київська Русь

На цих вихідних у Парку Київська Русь відсвяткують День Незалежності України цікавими видовищами і захопливими розвагами. Розпочнеться програма з параду історичних персонажів: від скіфського царя до вождя племені древлян і полян, засновника міста Кия і його братів Щека, Хорива та сестри Либідь, Віщого Олега та Ігоря, княгині Ольги, Святослава Хороброго, Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Анни Ярославни, Володимира Мономаха, Олександра Невського і роти князя Володимира, які продемонструють пізнє середньовіччя в реконструкції обладунків воїнів XIV-XV століть. Перед очима гостей в історичних костюмах з'являться фігури, які відіграли головну роль в історії України. А далі - урочистий парад княжих прапорів від кінних прапороносців.

Також відбудеться урочистаий хресна хода до Василівської церкви. Священик зачитає молебень за незалежність, після чого гостей чекає театралізована вистава За свободу України. Під час неї Змій візьме в полон слов'янку, а звільнити від рабства її зможе тільки хоробрий воїн. Сцена бере в своїй основі давню легенду і в захопливій та одночасно філософській формі продемонструє шлях нашої держави до незалежності.

На території парку можна буде відвідати музеї, відпочити біля озера, насолодитися смачними стравами і навіть залишитися на нічліг у кімнатах середньовічного антуражу.

 

© Київська Русь

 

З повною програмою святкування Дня Незалежності 2018, затвердженою КМДА, можна ознайомитися на сайті Київської міської державної адміністрації.

24.08.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *