Благодійний арт-проект допоможе дітям відчути "Світ прекрасного"

У Будинку митрополита Національного заповідника «Софія Київська» відкривається благодійний арт-проект «Найголовнішого очима не побачиш…». Впродовж 10 днів – з 22 по 31 березня, в серці України проведуть мистецькі заходи, щоб допомогти дітям, хворим на рак.

Мета організаторів – закупити реактиви для відділу дитячої онкогематології Київської обласної клінічної лікарні та привернути увагу до внутрішнього світу дітей, які завдяки заняттям арт-терапією мріють, налаштовуються на одужання і знаходять додаткові сили для перемоги страшного діагнозу.
“Хлопці та дівчата, які проходять курс хіміотерапії, практично не мають імунітету, - говорить куратор проекту, віце-президент Lions Club Kiev Ecology Тетяна Васильєва. - Тому будь-яка інфекція, потрапляючи до їх організму, може коштувати життя - рахунок іде на години! Аби постійно контролювати стан здоров’я малечі доводиться робити безліч аналізів. Саме реактиви дають змогу вчасно діагностувати наявність вірусу чи бактерії. Вартість необхідних реактивів для гематологічного аналізатора - біля 190 тисяч гривень на рік”.

Арт-проект об’єднує експозицію картин, створених онкохворими дітьми під час занять арт-терапією (22-31 березня), "тихий" аукціон (23-29 березня) та концерти класичної музики (22 та 30 березня). В Україні дитяча смертність від безжалісної недуги більш ніж удвічі вища від розвинених країн світу: у Європі та США виживає близько 80% дітей. Давайте разом міняти цю сумну статистику.

17.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *