Знамениті картини Моне та Магрітта виставлять на торги аукціонного дому Christie’s

Аукціонний будинок Christie’s організовує традиційні вечірні торги імпресіоністів, модерністів і сюрреалістів. Топ-лотами аукціону мистецтв імпресіонізму стануть дві роботи Клода Моне, а наступний за ним аукціон сюрреалістів очолить головний ювіляр цього року Рене Магрітт.

"Пейзаж з лугом в Живерні", селі на північному заході Франції, оспіваної Клодом Моне не в одній картині, - один з найдорожчих лотів майбутніх торгів. Картина, написана в 1885 році через пару років після покупки художником будинку в цьому мальовничому містечку, оцінена в £ 7-10 млн. Робота підписана і потрапить на аукціон з приватної європейської колекції.

пионыол

Зі швейцарської колекції слід відзначити ще одне полотно Моне, яке стане учасником аукціону. «Півонії» були написані в 1887 році там же, в Живерні, а за форматом і колористикою схожі на «Тополі в Живерні», картину, створену в той же рік і продану в 2015-му на Sotheby's за $ 16,2 млн. Твір оцінений в £ 3,5-5,5 млн.

пионы

Вечірній аукціон сюрреалістів, який пройде відразу ж слідом за торгами імпресіоністів, відзначить 120-річний ювілей видатного бельгійця Рене Магрітта: топ-лотом тут стане його гуаш «Пошук абсолютного» 1948 року. Малюнок, створений в післявоєнний і кращий період його творчості, виставлять на аукціон з естімейтом £ 1-1,5 млн. За словами організаторів, торги заплановані на 27 лютого 2018 року.

пионы1

13.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *