Знамените полотно Пітера Дойга представлять на торгах Sotheby

Полотно Пітера Дойга  "The Architect's Home in the Ravine", яке відноситься до робіт великого формату художник згодом трактував як "тематичну матрицю для всієї своєї творчості Саме його представлять на аукціоні Sotheby's 7 березня. Картину, створену в 1991 році, оцінюють в £14-18 мільйонів. 

Даний лот входив до четвірки робіт, які художник вирішив включити до наступного шоу в галереї Whitechape. Сюди ж входили  Iron Hill (1991), який став першим твором художника, який продали за більше ніж 1 млн. фунтів стерлінгів на аукціоні Sotheby's в 2006 році, і Rosedale (1991), який встановив новий аукціонний рекорд ( 28,8 мільйони доларів) серед живих британських  художників. Також полотно було відібране для ще одного великого шоу  Doig - його виставки 1996 року в Gesellschaft für Aktuelle Kunst у Бремені, Німеччина.

будивля аукц.

Керівник європейського відділу сучасного мистецтва Алекс Бранчік зазначає:  ""The Architect's Home in the Ravine", без сумніву, посідає важливе місце у творчості Пітера Дойля".

На картині зображена будівля, яку художник пам'ятав з дитинства в Канаді - будинок Ебергарда Зейдлера, який знаходиться в багатому передмісті Торонто Rosedale.

Влітку 1991 року Дойг відвідав цю місцевість влітку 1991 року разом з колективом художників та архітекторів. які працювали над її відновленням. Будинок був в занедбаному стані з 1973 року. Митця вразила панорама  модерністської будівлі серед гущавини лісу. Це виглядало просто неприступно; відразу загрозливо і привабливо, заспокійливо і незрозуміло.

16.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *