У Монте-Карло стартує масштабний аукціон мистецтва

Аукціонний дім Hermitage Fine Art представить на торгах у готелі Metropole в Монте-Карло понад 500 предметів російського мистецтва та історії XVIII - XX століть.

Каталог аукціону включає твори російського живопису та графіки, гравюри та плакати, старовинні книги, автографи, фотографії, предмети декоративно-прикладного мистецтва, також предмети російської воєнної історії, фалеристики та нумізматики.

Важливою особливістю каталогу стали спеціальні тематичні розділи, присвячені династії Романових у творах живописного та гравірувального мистецтва, а також 100-річчю Революції 1917 року в Росії, меморіальним предметам останнього царювання, документам та книгам, що розповідають про причини зародження та етапи розвитку революційного руху. Незвичайним сюрпризом для публіки стане також добірка книг з бібліотеки російського підприємця Б. А. Березовського.

378_3

378

Перший свій аукціон організатори вирішили присвятити пам'яті чудового російського поета і Донського козака, Білого воїна та бібліофіла Миколи Миколайовича Туровєрова. У каталозі представлена велика добірка книг та автографів із зібрання Туровєрова-Ознобишина.

394_2

Серед інших предметів до уваги публіки будуть представлені: рання робота Костянтина Маковського "Соломія з головою Іоана Хрестителя на бенкеті царя Ірода"; парні вази для десерта, виготовлені на Імператорському скляному заводі для замку "Коттедж" у Петергофі; рідкісні образи порцелянового посуду, які належали членам Імператорського Дому; альбом очеркових гравюр "Душенька", створених Ф. Толстим; автографи Петра I, Анни Іоанівни, Катерини II, Олександра  I, Миколи II, Распутіна, Сталіна; останні листи з любовного листування Олександра II  та Катерини Довгорукої, архівні матеріали князя С. Г. Романовського; рідкісний альбом фото з ранньої історії російської авіації; не менш цікавий та рідкісний альбом фото заключення Брестського миру в 1918 році.

394_3 (1)

І в якості справжньої перлини аукціону на торгах представлять унікальний меморіальний предмет - подушечка, створена двома сестрами - імператрицею Олександрою Феодорівною та великою княгинею Єлизаветою Феодорівною.

Президент Hermitage Fine Art Алессандро Конеллі зазначає:

"Ми маємо честь представляти велике зібрання предметів російського мистецтва трьох минулих століть, які дбайливо збиралися протягом багатьох десятиліть. Особливо значимо та символічно для нас у жовтні 2017 року, рівно через 100 років, представити матеріали, які відносяться до часів Російської революції".

Розклад виставки та торгів:

27  жовтня  2017 – Виставка (11г - 17г) & Аукціон - Частина I (18 г.)

28 жовтня 2017 – Виставка (11г - 14г) & Аукціон - Частина II (14 г.)

29 жовтня 2017 – Виставка (11г - 14г) & Аукціон - Частина III  (14 г)

Ukraine Art News рекомендує:

ТВОРЧІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУДОЖНИЦІ ТЕТЯНИ ЯБЛОЄД ПІДКОРИЛА СВІТОВИЙ АРТ-ПРОСТІР

ОТГОЛОСКИ ПСИХОЛОГИИ В ОРИГИНАЛЬНЫХ ФОТОГРАФИЯХ ХУДОЖНИКА РАЛУКА КАРАГЕА

 

 

27.10.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *