Аукціонний дім KUPAVA влаштовує торги роботами провідних українських митців

Український аукціонний дім KUPAVA, який  був створений у 2016 році, разом з Kyiv Lion’s Club організовує торги творами найвидатнішх українських митців. На аукціоні 25 листопада будуть представлені автори, роботи яких були продані за десятки тисяч доларів і ті, що лише починають завойовувати серця колекціонерів. Прізвища  відомі кожному в Україні, і майже незнайомі нам, але впізнавані за кордоном.  Твори представників соцреалізму, поставангардизму, неоімпресіонізму, неоекспресіонізму стануть лотами аукціону.

Підбірку з витворів мистецтва для першої події аукціонного дому KUPAVA виконала Людмила Березницька – відомий галерист, куратор та колекціонер. Ці роботи пройшли апробацію на виставках, а деякі з них були репродуковані в монографічній літературі та періодиці. Людмила надала десять робіт з особистої колекції, сума від продажу яких буде передана на благодійні проекти громадської організації Kyiv Lion’s Club.

аукцион укр1

Олександр Ройтбурд "Папільниця" Естимейт: 8000$ - 10000$

Під час відбору робіт, Людмила спиралася на рейтинги митців, які враховують продажі у приватні й корпоративні колекції, наявність творів в українських та зарубіжних музеях, заслуги у створенні школи або напрямку, індивідуальні стилістичні і змістовні відкриття, а також участь автора у значних мистецьких акціях. 

аукцион укр6

Хоменко Олеся "Дачна Мадонна III" Естимейт: 6000$ - 8000$

Частина підбірки – сучасні молоді художники, які працюють з використанням фігуративного аспекту. Серед них, з певною часткою умовності, можна виділити поставангардні, неоімпресіоністичні і неоекспресіоністичні тенденції.
Майбутні аукціони зможуть об'єднати більш широкий спектр напрямків сучасного образотворчого мистецтва України. Сподіваємося, що представлені твори знайдуть майбутніх власників, і цілі аукціону в справі створення цивілізованих форм арт-ринку будуть досягнуті.

Ведучим аукціону виступить Мартін Нанн – міжнародний консультант з комунікацій та маркетингу, журналіст, та учасник благодійних ініціатив.

Партнерами проекту виступили видання Vogue Україна, Mind, Sky Art Foundation та Сім’я ресторанів Дмитра Борисова.

аукцион укр 8

Сельський Роман "Вівчарі" Естимейт: 6000$ - 7000$

Аукціонний дім KUPAVA було створено у 2016 році з метою розвитку мистецтва в Україні. Організатори прагнуть привернути увагу спільноти до визначних постатей та подій на вітчизняному художньому ринку, стимулювати приплив інвестицій в мистецтво, а також популяризувати традиції придбання творів та колекціонування. Окреслюючи віхи розвитку образотворчого мистецтва через творчість найбільш виразних представників художніх течій, фахівці арт-ринку створюють орієнтири значимості для поціновувачів і ціновий рейтинг для художників. 

Торги пройдуть за адресою: м. Київ, Хрещатик 36, ЦУМ.

17.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *