«Спляча оголена» Пікассо очолить весняний аукціон Phillips

Аукціонний дім Phillips оголосив про проведення весняних торгів під назвою «Мистецтво XX століття і сучасне мистецтво». Відомо, що за декілька років своєї експансії на ринку мистецтва, Phillips спочатку спеціалізувався виключно на сучасності, що допомогло йому досягти гарних результатів. Адже колекціонери довіряють йому продавати об'єкти дійсно музейного рівня. Як, наприклад, сталося в цей раз, коли важливі роботи Пікассо і Матісса виявилися в руках аукціонного дому.



Топ-лотом аукціону стане полотно під назвою «Спляча оголена» Пікассо, моделлю для якого художнику послужила одна з найсильніших його уподобань - Марія-Тереза ​​Вальтер. Вона була написана в 1932-му, в той самий «еротичний рік», якому Музей Пікассо в Парижі нещодавно присвятив окрему виставку. «Оголена», до речі, вже бувала на збірних виставках в Tate, як і в багатьох інших світових музеях (естімейт - £ 12-18 млн).

Серед інших учасників аукціону - роботи Люсьєна Фрейда, Георга Базеліц, Марлен Дюма, Жана Дюбюффе, а також акварель Василя Кандинського «Ohne Titel» («Без назви»), написана в 1918 році в Москві (£ 350-550 тис.). Аукціон відбудеться 8 березня 2018 року.

23.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *