РОБОТУ КЕРРІ ДЖЕЙМСА МАРШАЛА ВІДКЛИКАЛИ З CHRISTIE’S

Суперечливий план міста Чикаго виставити на продаж Christie’s у Нью-Йорку 15 листопада мурал Керрі Джеймся Маршала «Знання і Диво» (1995) відкладається. Очікувалось, що ціна картини на стіні Бібліотеки Legler зросте до $10 млн.

 

Продаж викликав жорстку критику, не в останню чергу і від самого автора муралу, який у жовтні повідомив Artnews, що Чикаго «вичавило кожну краплю цінності з моєї роботи». Минулого року Маршал подарував ще один мурал місту за символічну ціну $1, а раніше цього року державне агентство, яке керує конвертаційним центром McCormick Place, знищило роботу Маршлала «Минулі Часи» (1997), яка у травні продалася на Sotheby’s за рекордні $21.1 млн.

 

У зв'язку зі змінами загальних настроїв на цих вихідних, мер Чикаго Рам Емануель розповів ChicagoTribune, що він усвідомив, що не може продати мурал. «Я подумав, що це не те, чого я хочу, оскільки Керрі, завдяки своєму мистецькому внеску у публічний простір, став хорошим другом і почесним громадянином Чикаго. Тож, я йому сказав, що якщо йому ця ідея не подобається, ми не продаватимемо роботу».

 

У заяві Christie’s йдеться про те, що мурал, на якому зображені чорні діти, що дивляться на гігантські книжки про космос, був відізваний через «спільну згоду» з Чикаго. Аукціонний дім наголошує,  що це було «точно і в інтересах ринку, оскільки Christie’s є прихильником публічного мистецтва».

 

«Усі сторони, залучені до цієї ситуації задоволені тим, що «Знання і Диво» Керрі Джеймса Маршала залишиться у Чикаго – це було спільною метою міста та Christie’s».

 

Джерело: www.theartnewspaper.com

 

07.11.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *