Постер до фільму "Дракула" побив світовий рекорд на аукціоні у Техасі

Новий світовий рекорд серед афіш до фільмів встановив постер до класичного трилера «Дракула» (1931), в якому головну роль зіграв видатний американо-угорський актор Бела Лугоши. На відкритих торгах Heritage Auctions в Далласі (штат Техас) плакат з обличчям центрального персонажа був проданий за 525,8 тис. доларів. Це одна з двох афіш до фільму жахів режисера Тода Броунинга, що збереглися до наших днів.
Постер до «Дракули» побив два попередніх рекорди, які також були встановлені на торгах аукціонного дому з Техасу. У липні 2017 року Heritage Auctions продав за 478 тис. доларів єдину добре збережену італійську версію афіши до фільму «Касабланка» (1946).

До цього три роки лідерство тримала унікальна копія плакату для німого детективу-фільму жахів «Лондон після півночі», що вийшов в 1927 году. На новій афіші-рекордсмені зображений Бела Лугоши в зловісному образі, який він розробив ще для театральної постановки, яка відбулася перед фільму. П'єса була написана за мотивами однойменного роману Брема Стокера. Актор перетворив вампіра в аристократа, чия світськість робить його менш жахливим. Плакат був знайдений в колекції відомого історика кіно з Сан-Дієго (штат Каліфорнія) підполковника Джорджа Дж. Мітчелла-молодшого. Він володів постером з 1950-х років.

«Мій тато любив фільми жахів. Плакат з Белом Лугоши викликав у нього дитячі спогади про першому перегляді стрічки. Тоді у вестибюлі кінотеатру був встановлений медичний пост на випадок, якщо хтось злякається занадто сильно і йому знадобиться лікарська допомога », - розповів син колекціонера.
Представник Heritage Auctions Грей Сміт назвав плакат «можливо, одним з найкрасивіших серед усіх стилів». А колекціонери і експерти вважають його одним з найбажаніших серед афіш до фільмів.

21.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *