Полотно відомого кубіста Фернана Леже представлять на торгах Sotheby's

Вечірні торги "Імпресіонізму та сучасного мистецтва" аукціонного дому Sotheby's представляє відбіркові роботи найвидатніших художників ХІХ-ХХ століть. Провідне полотно  - приголомшливий портрет Пікассо його знаменитої музи Марії-Терсе Вальтер. 

Також варто відзначити роботу Фернана Леже "Trois Femmes". Картина демонструє стилістичну вишуканість та гладкість, чіткість ліній , яка характеризувала епоху. Висока механізація Леже чітко змеханізував образи трьох жінок, що розташовані за столом. Леже був відомий своїми картинами серії, починаючи від своїх Контрастів у 1910-х роках, до своїх Constructeurs 1950-х років, але картини серії Le Grand Déjeuner - це його найбільш впізнавані твори і стандартні носії сучасної естетики модерну, що визначила Авангардний рух, відомий як пуризм на початку 1920-х років. Ця картина є чудовим прикладом стилістичних тем, які домінують в цей період своєї кар'єри.

Фернан Леже - французький живописець і скульптор, майстер декоративного мистецтва, художник-модерніст і основоположник тубізма.
Його ранні картини («Оголені в лісі», «Сидяча жінка») написані в стилі кубізму. Разом з Браком і іспанським художником Пабло Пікассо Леже зіграв важливу роль у формуванні та поширенні кубізму.

22.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *