Керамічний витвір Ханса Копера "встановив" новий рекорд

Нещодавно у Денвері відбувся аукціон, результати якого шокували як експертів, так і колекціонерів. Топ-лотом торгів стала ваза, створена Хансом Копером. Ціна в £ 381,000 виявилася абсолютним рекордом для сучасної студійної кераміки.

"Ви не повірите, але цей дорогий виріб належав пенсіонерці. Її чоловік купив його в 1970-х всього за £ 250. Після смерті чоловіка жінка не особливо звертала уваги на витвір, який довгий час припадав пилом в шафі. Цього року вона вирішила принести вазу на оцінку в аукціонний дім Bearnes Hampton & Littlewood в Ексетері. Неоціненну, як виявилося, роботу вона притягла в коробці з-під взуття ", - розповіли співробітники аукціонного дому.

Експерти відразу ж розглянули руку Ханса Копер у виробі. Вони припустили, що господиня кераміки не підозрює про іменитого автора, але помилилися. Жінка знала, хто створив вазу та припустити не могла, що її вартість може досягти £ 5,000 - 6,000. Таку оцінку дав спочатку Сейнт. Як пізніше з'ясував аукціонер, що власниця вази зберігала ще й роботу Люсі Рі. Її вироби побили минулий рекорд на сучасну кераміку.

Аукціонний будинок відправив на торги твори обох авторів, але велика ставка була зроблена на останнього. Всі прогнози пішли крахом, коли ціна на вазу Копера в два рази обігнала минулий рекорд роботи Рі. Протягом торгів відомі колекціонери довгий час боролися за вазу. В результаті її фінальна ціна здивувала весь сучасний ринок.

21.03.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *