Картину Даніеля Егертона пустять з молотка на аукціоні Bonhams

Аукціонний будинок Bonhams  організовує торги, на яких представлять картини британського художника XIX століття Деніела Егертона. Його полотно оцінюється в 200 000-300 000 фунтів стерлінгів. Картина була в приватних руках, так як вона була вперше представлена ​​в Товаристві британських художників в кінці 1830-х років і належала тій же сім'ї, по принаймні, останні 120 років.

Даніель Егертон, на жаль, провів коротке, але насичене життя. Відомо, що саме Мексика зіграла ключову роль в його творчій кар'єрі. Він провів п'ять років, подорожуючи країною, малюючи пейзажі. Після повернення до Англії художник створив 13 великомасштабних масел і акварелей і свого часу опублікував 12 з них як набір літографій. Вони виявилися дуже популярними, і в 1840 році він повернувся в Мексику, відмовившись від своєї дружини і сім'ї на користь підліткової дочки іншого артиста. Пара оселилася в Мехіко, де Егертон і його 18-річна вагітна коханка були вбиті за таємних обставин в 1842 році, можливо, в суперечці про угоду з нерухомістю.

бонхамс 1

Віра-Крус і замок Сан-Хуан-д'Уллоа - одне з обмеженої кількості полотен, які Егертон створив у Лондоні в 1836 році, і одна серед небагатьох збережених робіт художника. Старший фахівець Bonhams, Рьянон Демір, який є куратором «Подорожі і розвідки» в лютому минулого року, сказав: «Ця картина, що красиво представлена в декоративній позолоченій рамі, демонструє розуміння Єгиптом Мексики; об'єднуючи ландшафт, історію і сучасне життя. Ми також бачимо його вміння захоплювати світло і рух, крізь сяйво неба і рух хмар, до вершника, що мчить по пляжу. Це рідкісна і важлива картина Мексики значним, але невловимим британським художником ». Торги відбудуться 7 лютого 2018 року.

16.01.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *