Хто з відомих художників лідирує на світовому арт-ринку

Всесвітньо відомий французький портал Artprice.com, проаналізувавши всі продажі аукціонів мистецтва, створив список топ-50 художників, твори яких з розмахом продали за першу половину 2017 року.

За даними місце художника в списку залежить від того на скільки популярним він  є на арт-ринку, а також від загальної кількості проданих у цьому році творів.

Протягом останніх років лідером  є Пабло Пікассо. До сих пір ніхто не побив рекорд його роботи Алжирські жінки (версія «О»)» 1955, була продана у травні 2015 року за рекордні  $179,4 млн.

Не дивно, що саме цей художник очолив список і в цьому році, адже за перше півріччя було продано в цілому 1495 його робіт на суму $280 млн. Найбільшою продажою цього року поки що залишається «Сидяча жінка в блакитній сукні». Картина була куплена на травневих торгах Christie’s в Нью-Йорку за $45 млн.

Другу позицію рейтингу зайняв Жан-Мішель Баскіа з оборотом в $243,8 млн. Майже половину цієї суми забезпечила рекордна продажа безіменного полотна 1982 року за $110,5 млн. Придбав цю картину на травневих торгах Sotheby’s у Нью-Йорку власник найбільшого в Японії інтернет-магазину стильного одягу Юсаку Маедзава. Всього в першому півріччі було продано 58 робіт Баскії.

Трійку лідерів замикає ще один постійний лідер списку — Енді Уорхол. Культовий художник ХХ століття, дуже дорогий і, як і Пікассо, з величезною кількістю робіт, значну частину яких також становить тиражна графіка. Тільки за 6 місяців 2017 року на міжнародних аукціонах було продано 597 його творів на загальну суму $123,9 млн.

У десятку художників з найбільшим аукціонним обігом також увійшли три представника із Китаю, серед яких Чжан Дачань, Фу Баоші, Хуан Біньхун, а також Василь Кандинський, Герхард Ріхтер, Рой Ліхтенштейн та Клод Моне.

Ukraine Art News рекомендует:

АУКЦИОН CHRISTIE’S ПУСТИЛ С МОЛОТКА САМОЕ ДОРОГОЕ ФОТО В МИРЕ

КОЛЕКЦІЮ ВІДОМОГО БРИТАНСЬКОГО ФОТОГРАФА МАРІО ТЕСТІНО ВИСТАВЛЯТЬ НА ТОРГАХ SOTHEBY'S

НА АУКЦИОНЕ SOTHEBY'S ПРЕДСТАВЯТ ОРИГИНАЛЬНЫЕ ПЛАКАТЫ К ЗНАМЕНАТЕЛЬНЫМ ФИЛЬМАМ ХХ СТОЛЕТИЯ

 

 
 

 

 

 

 
09.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *